ΜΕΡΤΖΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ «ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΩΘΕΝ» - «ΕΙΝΑΙ @ΛΙ#Ι*Ι! ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ! - OlaDeka

ΜΕΡΤΖΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ «ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΩΘΕΝ» – «ΕΙΝΑΙ @ΛΙ#Ι*Ι! ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ!

Πως κατάφεραν κάποιοι να αμφισβητήσουν Ηρόδοτο, Θουκυδίδη και αδιαμφισβήτητες ιστορικές αλήθειες και να πέσουν σε μια μεγάλη γκάφα

Πριν λίγο καιρό η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε λεύκωμα με τίτλο «ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΩΘΕΝ» του Νίκου Μέρτζου.

Κάποιοι στην Καστοριά έσπευσαν (κατά δήλωση τους δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο) χωρίς καν να ανοίξουν το ίδιο το λεύκωμα ή οποιοδήποτε άλλο Ελληνικό σύγγραμμα, να προβούν σε σχολιασμούς, χαρακτηρισμούς και δηλώσεις, μπερδεύοντας το σύμπαν για να μην πούμε κάτι πιο…λαϊκό.

Αυτές οι κορώνες ξεκίνησαν από την περιοχή του Διοικητηρίου. Δόθηκε το ανάλογο αμπαλάζ και πουσάρισμα από τοπικούς χειριστές «πέννας» και η είδηση δοξα τω Θεώ βγήκε και σήμερα: Ο αγαπητός κατά τα άλλα αντι, άστραψε και βρόντηξε! Τι είναι αυτό; Λεύκωμα με Άνω Μακεδονία!!! Κατά την ταπεινή γνώμη αρκετών, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα, αυλικών και κάθε είδους συμβουλάτορα που είτε ακούσια είτε εκούσια, του στήνουν τακτικά μια μεγαλόπρεπη παγίδα. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε άλλη φιλότιμη προσπάθεια του παρελθόντος.

Αμφισβήτησαν τη Ελληνικότητα του όρου «ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αποδόμησαν Ηρόδοτο και Θουκυδίδη! Έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο όρος «ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΩΘΕΝ» είναι ύποπτος, δεν ανήκει στην Ελλάδα και σήκωσαν τα λάβαρα της επανάστασης για απόσυρση του βιβλίου του Ν. Μέρτζου.

Δείτε πως τρολάρει ο Ρωμύλος Μαντζούρας: «Ανω Μακεδονία είναι το Αρχαίο όνομα της Δυτικής Μακεδονίας, όπως γράφουν κάτι ανθέλληνες σαν τον Ηρόδοτο και τον Θουκυδίδη. Προτείνω τα βιβλία τους να καούν μαζί με τα λευκώματα.»

Δείτε κείμενο

 

Τι είπε όμως ο ίδιος ο κ. Μέρτζος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου κ. Παναγιώτης Κώττας για να τον ενημερώσει για τα…επαναστατικά τεκταινόμενα στην Καστοριά;

«Τι να σας πω; Εγώ σε τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορώ να κρατηθώ! Εγώ βρίζω κι όλας! Είναι η@ι*ι#ι, είναι ανιστόρητοι. Δεν χρειαζόταν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να διαβάσουν την εισαγωγή του λευκώματος! Μιλάμε απλά:2.500 χρόνια τώρα, η ορεινή, η Μακεδονία των υψιπέδων, ονομάζεται Άνω Μακεδονία. Τι να πω άλλο, πρέπει να ναι η@ι*ι#ι!»

 

Είπε και πολλά άλλα ο κ. Μέρτζος αλλά δεν νομίζουμε ότι θα μπορούσαμε να τα δημοσιεύσουμε.

Δείτε φωτο από την εισαγωγή του λευκώματος:

eisagogi

 

 

Δείτε κείμενο του Νίκου Μπαλιάκα στο Facebook:

Στην αρχή όταν προέκυψε το θέμα (http://kastoria365.gr/…/%CF%83%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE…/ ) λες οτι οφείλεται στο χαμηλό επίπεδο μόρφωσης που μαστίζει την νεοελληνική blogόσφαιρα ή την αντίστοιχη ρηχότητα των μεσαίων στελεχών της περιφέρειας τα οποία απολαμβάνουν θέσεις και θώκους σε αντάλλαγμα ψήφων και όχι πνευματικής ικανότητας και διαύγειας.
Όταν όμως οι αντίστοιχες δηλώσεις έρχονται από την κορυφή της τοπικής ηγεσίας, τότε η ελπίδα για αυτόν τον τόπο μαζεύει μπαγκάζια προς μετανάστευση.
Από πανικόβλητες δηλώσεις γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της σύγχυσης και της άγνοιας που επικρατεί…
Τρομαλέες μετριότητες που δεν έκαναν τον παραμικρό κόπο να ανοίξουν ένα βιβλίο ή έστω να κάνουν μια απλή έρευνα…είτε αυτοαποκαλούμενοι “δημοσιογράφοι” είναι αυτοί (τρομάρα τους) είτε πολιτικάντηδες πολιτικοί (δυο φορές τρομάρα τους αυτών) γιατί οι δεύτεροι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να υπάρχουν και να διοικούν πρωτίστως με βαθιά γνώση στα περί τόπου…
Αλλεπάλληλες ιστορικές αυτοκτονίες…
Αλλεπάλληλες εθνικές αυτοαπαξιώσεις… από τον απλότερο πολίτη μέχρι την κορυφή…
Θύματα όλοι της απαιδείας… πεδίου λαμπρού δράσης αδίστακτων τρωκτικών ….που δυστυχώς η κοινωνία τα επιτρέπει απαθής να επικρατούν…
Θύματα θλιβερών εκπροσώπων ενός θλιβερού λαού…
Κατά τα άλλα κανείς δεν στάθηκε στο θετικό ενός τέτοιου τίτλου που σου εξασφαλίζει την ιστορική ανωτερότητα και εσύ Ελληνο-Μακεδόνα τον παραδίνεις αμαχητί στον “γείτονα” εξαφανίζοντάς τον.
Γιατί έκανες συλλαλητήρια?
Δηλαδή θέλει πολλή σκέψη να αντιληφθεί κανείς οτι όταν εσύ έχεις “κατοχυρώσει” ιστορικά (γιατί έτσι είναι) το όνομα της “Ανω Μακεδονίας” και το υπερασπίζεσαι, ο “γείτονας” αν το πάρει τελικά, πάλι εσύ πλεονεκτείς αφού η ιστορική συνέχεια δείχνει συγκεκριμένη στιβαρή κατεύθυνση όσα μορφώματα και αν υπάρξουν στην συνέχεια?
Και στο τέλος τέλος όλοι εσείς οι “σπουδαίοι” που δημιουργήσατε το θέμα εκ του μη όντως απεμπολείτε τον όρο “Ανω Μακεδονία” για την περιοχή μας? Μέχρι πότε θα υποχωρείτε?
Αλήθεια τον κ. Ν. Μέρτζο που συνέθεσε την έκδοση τον γνωρίζετε καλά?
Τι τραγική κατάπτωση αλήθεια….!!!

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria