Μέτρα, χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία κρίνονται έως τις 12 Ιουλίου - OlaDeka

Μέτρα, χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία κρίνονται έως τις 12 Ιουλίου

Σε διακεκαυμένη ζώνη μπαίνει το ελληνικό πρόγραμμα στο διάστημα 12 Απριλίου με 12 Ιουλίου, καθώς μέσα σε αυτές τις 90 σχεδόν ημέρες πρέπει να ληφθούν όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για την τέταρτη αξιολόγηση, για τη μεταμνημονιακή εποπτεία και την ελάφρυνση του χρέους.

Στις 12 Απριλίου στο τραπέζι του EuroWorking Group θα εξεταστεί η πρόοδος στα 88 προαπαιτούμενα, αλλά και στα μέτρα για το χρέος η τεχνική προετοιμασία των οποίων είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Στην εαρινή σύνοδο του ∆ΝΤ μεταξύ 16 και 22 Απριλίου αναμένονται ανακοινώσεις τόσο για το ελληνικό πρόγραμμα όσο και για το χρέος. Εκεί το ΔΝΤ θα ανακοινώσει τις νέες του προβλέψεις για το ρυθμό ανάπτυξης και τα πλεονάσματα που θα κρίνουν αν το μαχαίρι στο αφορολόγητο θα επιβληθεί μαζί με το μαχαίρι στις συντάξεις το 2019.

Στις 23 Απριλίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 στη βάση των οποίων θα διεξαχθεί η συζήτηση για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019.

Στις 27 Απριλίου στο Eurogroup της Σόφιας η Ελλάδα θα παρουσιάσει το Σχέδιο Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και θα επιδιώξει να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Στις 5 Μαΐου αναμένεται η ολοκλήρωση των stress test των τραπεζών και θα ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στις 7 Μαΐου θα επιστρέψει το κουαρτέτο στην Αθήνα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την τέταρτη αξιολόγηση.

Στις 24 Μαΐου θα εξετασθεί η πρόοδος σε προαπαιτούμενα και ιδιωτικοποιήσεις και θα αποφασιστεί ο χρόνος λήψης των τελικών αποφάσεων.

Στις 4 Ιουνίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο Eurogroup.

Στις 21 Ιουνίου στο Eurogroup του Λουξεμβούργου θα επιδιωχθεί η λεγόμενη «παγκόσμια συμφωνία» για μέτρα, χρέος και ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία εφόσον έχουν υλοποιηθεί τα 88 προαπαιτούμενα.

Στο Eurogroup στις 12 Ιουλίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για τις αποφάσεις για μέτρα, χρέος και μεταμνημονιακή εποπτεία. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία εκεί θα εξεταστεί το σενάριο παράτασης του Μνημονίου πέραν της 20ης Αυγούστου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria