Κηδεύτηκε ο αετός του Αιγαίου - OlaDeka

Κηδεύτηκε ο αετός του Αιγαίου

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας τελέστηκε η κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, του άτυχου χειριστή του Mirage 2000-5 που έχασε τη ζωή του την Πέμπτη όταν το μαχητικό αεροσκάφος στο οποίο ήταν κυβερνήτης κατέπεσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Η σορός του άτυχου πιλότου, συνοδεία της συζύγου του, μεταφέρθηκε αρχικά στην 114 ΠΜ της Λάρισας όπου τελέστηκε τρισάγιο. Το φέρετρο έφτασε με C -130 και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε.

Λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι έφτασε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η σορός του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Το άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές.

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός του, η μητέρα του, ο πατέρας του. Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο Μορφοβούνι.

Στον Ιερό Ναό βρέθηκαν οι κ.κ. Καμμένος και Κουβέλης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.

Το φέρετρο, τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, καταφθάνει στην εκκλησία:

Μην μπορώντας να αντέξει τον ανείπωτο πόνο από τον αιφνίδιο χαμό του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, η σύζυγος του έχασε τις αισθήσεις της λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία.

Οι παρευρισκόμενοι τη συνέφεραν, και η ίδια παρέμεινε σε ασθενοφόρο καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής.

Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμένος

 

Φώτης Κουβέλης
Φώτης Κουβέλης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Βασίλης Λεβέντης
Βασίλης Λεβέντης

Τη σορό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, εντόπισε το πρωί της Παρασκευής αλιευτικό σκάφος.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων παιδιών του.

Στο μικροσκόπιο το βίντεο του καταγραφέα πτήσης του δεύτερου Mirage

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του MIRAGE-2000-5. Στην περιοχή βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συλλέγουν στοιχεία, όπως επίσης και τα εξειδικευμένα σε θέματα καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν το έργο της. Ανάμεσα στις αποστολές της ΚΟΣΥΘΕ είναι και η ανέλκυση αεροσκαφών από το βυθό.

Προς το παρόν οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του αεροσκάφους και κατ’ επέκταση του καταγραφέα πτήσης που υπάρχει σε αυτό και στα στοιχεία πτήσης του δευτέρου Mirage 2000-5.

Συγκεκριμένα η επιτροπή θα εξετάσει βίντεο, το οποίο λήφθηκε από το δεύτερο Mirage του σχηματισμού, τις επίμαχες στιγμές της πτώσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria