Η αλλεργία Καραμανλή και η αδιαφορία Σαμαρά-Μεϊμαράκη για τον Μαρινάκη… - OlaDeka

Η αλλεργία Καραμανλή και η αδιαφορία Σαμαρά-Μεϊμαράκη για τον Μαρινάκη…

Ενδεχομένως να μπορούσε να γίνει πιστευτός αν πρώτα μας εξηγούσε ποια ακριβώς είναι η σχέση που έχει με την πολιτική.Χρηματοδοτεί μήπως κάποιο ή κάποια κόμματα; Χρηματοδοτεί τη ΝΔ; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο; Έχει μήπως άλλου είδους γαλάζια αλισβερίσια και ποια ακριβώς είναι αυτά; Στηρίζει προσωπικά τον Μητσοτάκη; Με ποιον τρόπο; Γιατί; Όταν ξεκίνησε η δικαστική του περιπέτεια για το «Noor 1», ο ίδιος δεν είναι που ζήτησε και έλαβε πολιτική κάλυψη από τους Μητσοτάκη – Γεωργιάδη & ΣΙΑ; Όταν αποφάσιζε να διεισδύσει σε τόσα πολλά ΜΜΕ ποιο ήταν το κίνητρό του; Ποιος ο απώτερος στόχος του; Τελικά, όντως διώκεται πολιτικά, ή βάλλεται ελέω Ολυμπιακού; Και ο ίδιος προφανώς δεν έχει ακόμη καταλήξει ούτε καν σε αυτό… Εν τούτοις, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για μια σειρά κακουργηματικών αδικημάτων, μόνο με την πολιτική και τον αθλητισμό ή και τον Ολυμπιακό δεν έχουν να κάνουν… Η μοναδική σχέση που υπάρχει με αυτά, είναι ότι ο ίδιος θέλει και τα μπλέκει με τις υποθέσεις του και με τις ανοικτές του δικαστικές εκκρεμότητες.

Ας δούμε, όμως, πέρα από την κουμπαριά και ότι άλλο έχει με την οικογένεια Μητσοτάκη και προσωπικά με τον Κούβελο, πως τον βλέπουν κορυφαία και μεσαία στελέχη της ΝΔ.

Για παράδειγμα, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ουδέποτε είχε καλή σχέση. Ο Καραμανλής, άλλωστε, δεν επιδίωξε ποτέ του να έχει πάρε δώσε με την ελίτ των επιχειρηματιών και δη όλους όσοι ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης, ή και με περίεργες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τονίζουν χαρακτηριστικά άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού. Υπογραμμίζουν δε ότι η αναφορά του Καραμανλή το 2004 που έμεινε στην ιστορία, δηλαδή ότι «δεν θα κάνουν κουμάντο στη χώρα τέσσερις – πέντε νταβατζήδες» δεν ήταν απλώς ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. «Ο Καραμανλής είχε και έχει αλλεργία με τους καναλάρχες, πόσω μάλλον με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Το πολιτικό τίμημα ενδεχομένως για αυτόν να ήταν βαρύ, αλλά άποψη δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται να αλλάξει», σημειώνουν οι ίδιοι άνθρωποι του στενού πυρήνα των συνομιλητών του.

Και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πάντως, δεν δείχνει να έχει μαζί του πρεμούρα… Ο «Βαγγέλας» παρά τις επιθέσεις φιλίας από τα μέσα επιρροής του Μαρινάκη -ή και τα μηνύματα υπενθύμισης μέσω Κυριάκου και Ντόρας ότι ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κι εκείνος πρόβλημα αν ελεγχθούν τα ταμεία της ΝΔ- δεν δέχτηκε να μπει το όνομά του στη λίστα των φίλων του εφοπλιστή που πίνουν νερό στο όνομα του… Ο Μεϊμαράκης, άλλωστε, είναι σίγουρος -όπως δηλώνει σε συνδαιτυμόνες του- ότι ο Μαρινάκης ξόδεψε «ένα σκασμό λεφτά» για να στηρίξει με κάθε τρόπο την εκλογή του Κυριάκου, ούτως ώστε ο ίδιος να χάσει την προεδρία της ΝΔ, κι αυτό δεν το συγχωρεί.

Αποστάσεις από αυτό το σύστημα, δείχνουν να έχουν πάρει και πάμπολλοι βουλευτές του κόμματος, αλλά και πρώην, όπως ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος ήταν (τότε) και εξακολουθεί να είναι (τώρα) στενός συνεργάτης του Καραμανλή.

Ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξέρει ότι ευκαιριακά σήμερα τον ξαναστηρίζει το σύστημα των ΜΜΕ που ελέγχει. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, όταν χρειάζεται συμμάχους και ζητά πράγματα… στηρίζει τον οποιοδήποτε, κι όταν τα συμφέροντα του θίγονται ή και αλλάζουν, επιχειρούν να διαπομπεύουν και να «εκτελούν» πολιτικά και επικοινωνιακά τον οποιοδήποτε, μέσα από πρωτοσέλιδα και παραπολιτικά.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως από τι ισχύει σχετικά με τις σχέσεις του με πρωτοκλασάτους της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν μιλά για πολιτική δίωξη θα πρέπει να εξηγεί επαρκώς και δημοσίως τι εννοεί. Γιατί είναι άλλο να επιδιώκει ο ίδιος την ταύτιση του με μία ολόκληρη ιστορική παράταξη και με μία θρυλικά ένδοξη ομάδα (και ιδέα), αποσκοπώντας στην όποια κάλυψη ζητά και λαμβάνει εν μέρει, κι άλλο η μοναδική -στενή και ακλόνητη- σχέση που έχει μ’ αυτές να είναι τελικά με μία πολιτική οικογένεια και με λίγους ελεγχόμενους οπαδούς…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria