Το Business Plan ανοίγει με 300 θέσεις εργασίας - Στις 16 Απριλίου η προκύρηξη - OlaDeka

Το Business Plan ανοίγει με 300 θέσεις εργασίας – Στις 16 Απριλίου η προκύρηξη

ΚΟΣΜΙΔΗΣ: «ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ»

«Τα βρήκαμε» με τη διαχειριστική αρχή και ξεκινά το business plan με προκήρυξη 300 θέσεων εργασίας για ανέργους ολόκληρου του φάσματος και όχι μόνο για εκείνους που προέρχονται αποκλειστικά από τον χώρο της γούνας δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτρης Κοσμίδης αναφερόμενος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους φορείς της γούνας και την διαχειριστική αρχή. Η προκήρυξη για το πολυαναμενόμενο Business Plan που αναμένεται στις 16 Απριλίου, για τις πρώτες 300 θέσεις σε πρώτη φάση για όλους τους ανέργους και για άλλους 400 ανέργους στην επόμενη φάση που θα περιλαμβάνει κατάρτιση, εξειδίκευση και πιστοποίηση σηματοδοτεί την αφετηρία του πολυσυζητημένου προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τον κλάδο της γούνας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΓ δήλωσε:

«Χθες καλεστήκαμε, η Ομοσπονδία μαζί με τα πρωτοβάθμια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είχαμε μία σύσκεψη με τη διαχειριστική αρχή, με θέμα το business plan. Λάβαμε διαβεβαίωση από την διαχειριστική αρχή ότι θα γίνει προκήρυξη στις 16 Απριλίου. Τις επόμενες μέρες, οι τεχνοκράτες που κατήρτισαν το business plan, τέσσερις τον αριθμό, θα συναντηθούν με την διαχειριστική αρχή, για να είμαστε έτοιμοι στις 16 του μηνός, να πάρουμε αυτές τις πολυπόθητες 300 θέσεις ανέργων στην Κοζάνη και την Καστοριά, οι οποίες θα είναι γιαν όλο το φάσμα των ανέργων και όχι μόνο για τους γουνοποιούς και στη συνέχεια θα έρθει η δεύτερη φάση του business plan για άλλες 400 θέσεις οι οποίες θα αφορούν κατάρτιση, εξειδίκευση και πιστοποίηση η οποία μας ενδιαφέρει. 

Μας διαβεβαίωσαν επίσης ότι θα ανοίξει και θα τρέξει ο άξονας Νο 3 που αναφέρεται στην πιστοποίηση, των γουνοποιητικών επιχειρήσεων αλλά και τις φάρμες, κάτι που θεωρείται αναγκαίο γιατί από την 1-1-19 θα πρέπει να είναι πιστοποιημένες για να μπορούν να πουλάνε τα εμπορεύματα και τα γουνοδέρματα τους στα δημοπρατήρια της Ευρώπης. Η φετινή παραγωγή δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά θα δημιουργηθεί πρόβλημα για την επόμενη παραγωγή γουνοφόρων ζώων, αν δεν γίνει πιστοποίηση άμεσα, γι αυτό και πρέπει να πιέσουμε περαιτέρω.

Πιστεύω στην διαχειριστική αρχή, με την οποία μετά από καιρό «τα βρήκαμε» και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα κάνουν ότι καλύτερο περνά απ΄το χέρι τους. Η προϋπόθεση που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι είναι να έχουν κάρτα ανεργίας και το ποσό που θα λάβουν θα είναι 2 με 2.500 ανά άτομο.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria