Τορόντο - Macedonia Committee: Meeting for MACEDONIA - OlaDeka

Τορόντο – Macedonia Committee: Meeting for MACEDONIA

Ομογενής απέστειλε στο oladeka.com το εξής κείμενο που αναφέρεται σε συγκέντρωση την Δευτέρα 5 Μαρτίου στο Τορόντο για το σκοπιανό του Καναδά. Επίσης διαβάστε και εδώ ένα άλλο άρθρο για άλλο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομογένεια της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης, στις 18 Μαρτίου : ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ AXEΠΑ: Ανακοίνωση – ΚΑΛΕΣΜΑ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της 18ης ΜΑΡΤΙΟΥ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! “ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”!

Αγαπητοί φίλοι, Έλληνες πατριώτες,

Η σύντομη και άπειρη κυβέρνηση της Ελλάδος, επηρεασμένη από εξωτερικούς ανθελληνικούς παράγοντες, επιχειρεί να φέρει σε πέρας ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της γενέτειράς μας.

Έχει το θράσος να διαπραγματεύεται την πολιτισμική μας κληρονομιά θέλοντας να παραχωρήσει ένα σήμα κατατεθέν της Ελλάδος, να χαρίσει την κληρονομιά της Ελλάδος σε ένα νεογέννητο Σλαβικό κράτος που οι ίδιοι οι πολιτικοί του αναγνωρίζουν ότι δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι Έλληνες πολίτες έδειξαν την αντίθεσή τους σε κάθε συναίνεση σύνθετης ονομασία του γειτονικού κράτους που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.

Τα δύο συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα έδειξαν ξεκάθαρα ότι εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουμε την οποιαδήποτε κυβέρνηση να παίρνει αποφάσεις ενάντια στην κοινή λογική, ενάντια στην Παγκόσμια Ιστορία η οποία δηλώνει πως η Μακεδονία είναι ΕΛΛΑΣ.

Οι Παμμακεδονικές της υφηλίου συνεχίζουν τον αγώνα με εξώδικα κατά των τριακοσίων της βουλής αλλά δυστυχώς η Παμμακεδονική μας Ένωση του Οντάριο μένει αμέτοχη.

“Count me out” απάντησε ο τζέημς κάρας στην συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων της υφηλίου υπογράφοντας ως πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης του Οντάριο, χωρίς καν να ρωτήσει κανέναν από το συμβούλιό του. Χωρίς να ζητήσει την γνώμη ενός πρώην αξιωματούχου της Παμμακεδονικής ή ενός προέδρου μέλους της οργάνωσης. We will count him out από την προσπάθειά μας αυτή αλλά όχι και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και της ομογένειας που πονάνε για την Μακεδονία, που είναι πατριώτες.

Καλούμε όλους και όλες να συνδράμουμε στον αγώνα, να μην μείνουμε απ’ έξω, να πάρουμε τα ηνία στα χέρια μας, να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Πρέπει σαν Έλληνες να δείξουμε στις Παμμακεδονικές της υφηλίου ότι ο κάρας μπορεί να θέλει να μείνει έξω αλλά εμείς οι Μακεδόνες του Οντάριο είμαστε στο πλευρό τους ενεργά, δυναμικά, όχι με Fashion Show αλλά με συλλαλητήριο έξω από το Ελληνικό Προξενείο.

Ένα δυναμικό, ανεπανάληπτο συλλαλητήριο γροθιά στον πρέσβη και τον πρόξενο, γροθιά στην Ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τα δικά τους χτυπήματα μόνο, πρέπει να αντιδράσουμε. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 μμ στην αίθουσα της ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ, 450 Danforth Ave, 2nd floor.

Η Επιτροπή Ελλήνων για την Μακεδονία είμαστε εμείς, όλοι μαζί πέρα από ετικέτες και ονόματα, πέρα από οργανώσεις και κόμματα. Θέσαμε ως κύριο στόχο μας να περάσουμε ένα μήνυμα στην Ελληνική κυβέρνηση και στα τσιράκια τους πρεσβείες και προξενεία ότι εμείς οι Έλληνες του Οντάριο δεν θα δεχτούμε ποτέ να παραχωρήσουμε την Μακεδονία σε αλλόφυλους.

Ο δεύτερος στόχος μας είναι η συνεχής και επίμονη υπενθύμιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας στην παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα στο Οντάριο μέσω σεμιναρίων, εκθέσεων, προβολών, αρθρογραφίας κλπ. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αυτή.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

 

– 28 Φεβρουαρίου 2018

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria