Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση των πιλοτικών Περιφερειών της Ευρώπης στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Coal Platform - OlaDeka

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η συνάντηση των πιλοτικών Περιφερειών της Ευρώπης στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Coal Platform

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2018 η συνάντηση των πιλοτικών Περιφερειών της Ευρώπης στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Coal Platform. Από την Ελληνική Αντιπροσωπεία παραβρέθηκαν σε πολιτικό επίπεδο, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Εορδαίας και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων Σάββας Ζαμανίδης και ο Δήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Βοσκόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρ’ όλο που συντονίζει αυτή την προσπάθεια, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί διότι κατόπιν κοινής συνεννόησης με τους Δημάρχους σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κατά την προετοιμασία της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας πριν από την αναχώρησή της, αποφασίσθηκε η παρουσία του στην Τρίπολη σε υλοποίηση των αποφάσεων του Συντονιστικού Οργάνου ενάντια στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι με απόφαση, που λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018 στη Μεγαλόπολη, ο Περιφερειάρχης εξουσιοδοτήθηκε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.

Άλλωστε με δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας και την υποστήριξη του τοπικού επιστημονικού δυναμικού, η Περιφέρειά μας εντάχθηκε στις τρεις πιλοτικές Ευρωπαϊκές Περιφέρειες για την εφαρμογή των πολιτικών που σχεδιάζονται στο πλαίσιο του coal platform, τη στιγμή που η Δυτική Μακεδονία δεν ήταν καν στο χάρτη των προτεραιοτήτων της αρμόδιας Επιτροπής.

Στη συνάντηση των Βρυξελλών, υπήρξε επαρκέστατη παρουσία με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, πλαισιωμένης σε τεχνοκρατικό επίπεδο από τα μέλη της Ομάδας Έργου για το Coal Platform, που συστάθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και στην οποία εκπροσωπείται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μάλιστα στις 28.02.2018 και σε συνέχεια της αντίστοιχης συνάντησης που έγινε στην Κοζάνη στις 16.01.2018, πραγματοποιήθηκε και ειδική συνεδρίαση των στελεχών όλων των Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν ο προσδιορισμός του είδους της Τεχνικής Στήριξης που μπορεί να παρασχεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του Coal Platform.

Η συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στο πιλοτικό πρόγραμμα προετοιμάστηκε, συντονίστηκε και επιτεύχθηκε από τους Φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με το συντονισμό του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και οποιαδήποτε αναφορά σ’ αυτό ενισχύει την επιτυχία όλων μας.

Οι όποιες προσπάθειες δεν θα πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής αντιμετώπισης και αντιπαράθεσης. Το θέμα αυτό ξεπερνά τα χρονικά όρια των θητειών των αιρετών οργάνων αλλά και  τα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της χώρας μας. Οι στιγμές για το μέλλον του τόπου μας είναι κρίσιμες και απαιτείται η συστράτευση όλων.

Προς το σκοπό αυτό σχεδιάζουμε ενημέρωση και ευρεία διαβούλευση, για την καλύτερη αφομοίωση από όλους των νέων πολιτικών, στη διαμόρφωση των οποίων συμμετέχουμε ενεργά.

Χρειάζεται ένα «μέτωπο μετάβασης» για το κοινό μας μέλλον.

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria