Πειθαρχική δίωξη εναντίον του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το πιστόλι στο γήπεδο - OlaDeka

Πειθαρχική δίωξη εναντίον του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το πιστόλι στο γήπεδο

Πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου του Δικεφάλου Αετού Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο Αθλητικός Εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Η ποινική δίωξη κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφορά την παράνομη εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ αλλά και τις απειλές που εκτόξευσε προς αξιωματούχους του αγώνα.

Ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας επικαλείται το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα, γεγονός που σημαίνει ότι ο κ. Σαββίδης απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 50 χιλιάδων ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από τρία έως πέντε χρόνια.

Όσον αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κινδυνεύει με ποινές αφαίρεσης βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών ενώ αντιμετωπίζει και κίνδυνο υποβιβασμού.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, αναλυτικά η ανακοίνωση… 
Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Τι προβλέπει το άρθρο 19

Στο άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα γίνεται λόγος μέχρι και για υποβιβασμό ομάδας, σε περίπτωση που υπάρχει εκφοβισμός και απειλές προς αξιωματούχους ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής: 

“Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. 

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

β. αφαίρεσης βαθμών και

γ. υποβιβασμός ομάδας”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria