«Παζαρεύει» ο Ερντογάν, επιμένει νομικά η Αθήνα - OlaDeka

«Παζαρεύει» ο Ερντογάν, επιμένει νομικά η Αθήνα

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος αγνοεί τις προτροπές των Ευρωπαίων για άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, οι συνήγοροί τους υπέβαλαν ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27η μερα στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται εντός επτά ημερών.

Θυμίζουμε ότι το αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό με την ίδια αιτιολογία, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν μέχρι να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Τη… Δικαιοσύνη επικαλείται ο Ερντογάν

Επιστρέφοντας από τη σύνοδο της Βάρνας ο πρόεδρος της Τουρκίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο τι απάντησε στους ηγέτες της Ε.Ε.

Όπως μεταδίδει η «Χουριέτ» -εφημερίδα που πουλήθηκε πριν από μερικές ημέρες σε όμιλο φίλα προσκείμενο στον Ερντογάν- ο τελευταίος είπε: «Βρήκαμε ευκαιρία να τα συζητήσουμε αναλυτικά. Συζητήθηκε το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτών που πέρασαν τα σύνορα και συνελήφθησαν επειδή μπήκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή».

Συνέχισε λέγοντας ότι «τους εξήγησα ότι το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη και ότι οι οικογένειες και οι αρμόδιοι του προξενείου τούς επισκέπτονται. Μου είπαν: “είστε μια μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος πρόεδρος, εξασφαλίστε την απελευθέρωση εκείνων των δύο στρατιωτών”. Κι εγώ τους απάντησα: “Δεν είμαι μεγαλύτερος (πάνω) από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη. Πρέπει να περιμένουμε την απόφασή της».

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι «τους εξήγησα ότι δεν συνάδει με τη Δικαιοσύνη, αυτοί που επιμένουν τόσο πολύ στο θέμα των δύο στρατιωτών να μην αναφέρονται καθόλου στο θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών που αναμείχθηκαν στο πραξικόπημα και μετά διέφυγαν στην Ελλάδα».

«Βέβαια, εμείς δεν κάνουμε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ των δυο θεμάτων. Αλλά αυτοί που έκαναν στη χώρα μας πραξικόπημα, ακόμα είναι στην Ελλάδα. Παρότι τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν έβγαλαν άχνα για το θέμα αυτό, αναφέρουν ότι πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δυο Έλληνες στρατιώτες», πρόσθεσε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria