Κτηριακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Καστοριάς από την Εθνική Πανγαία - OlaDeka

Κτηριακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Καστοριάς από την Εθνική Πανγαία

Σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανακοίνωσε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσα σε σημαντικούς φορείς οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα.

Η Πανγαία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δομές Ευθύνης», το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Εταιρικής Υπευθυνότητας, ανακοίνωσε τις νέες δράσεις του.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΝΓΑΙΑ, Αριστοτέλη Καρυτινό, η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση της δεύτερης και ακόμα πιο φιλόδοξης φάσης του προγράμματος «Δομές Ευθύνης» αναλαμβάνοντας :

• Την επισκευή και αναβάθμιση του κτηρίου που στεγάζει τα εργαστήρια Χημείας και Βιολογίας του Γυμνασίου και Λυκείου Σύμης και τμήμα του προαύλιου χώρου του κτηριακού συγκροτήματος. Το κτήριο και ο προαύλιος χώρος αυτού, υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το νησί.

• Την ενίσχυση των δομών των Παιδικών Χωριών SOS στη Βάρη. Η ΠΑΝΓΑΙΑ θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών του χωριού στη Βάρη, που στεγάζει 72 παιδιά σε 12 ομάδες – οικογένειες.

• Τα έργα συντήρησης στον κεντρικό ξενώνα του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα». Ο σύλλογος λειτουργεί 3 ξενώνες στην Αθήνα και φιλοξενεί σε αυτούς 52 οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία.

• Την κτηριακή αναβάθμιση των χώρων της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για το εργαστήριο από το οποίο περνούν και εξιχνιάζονται οι σημαντικότερες εγκληματολογικές υποθέσεις της χώρας.

Την κτηριακή αναβάθμιση του Γηροκομείου Αθηνάς & Λαζάρου Ρίζου» στην Καστοριά. Το μοναδικό ίδρυμα του είδους του, στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Στον τομέα του αθλητισμού η Εθνική Πανγαία:
• Αναβαθμίζει τις υποδομές του Πανθεσσαλικού Σταδίου, βάσει προδιαγραφών που θέτει ο ΣΕΓΑΣ. Έτσι, το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Βόλος θα διαθέτει ένα στάδιο το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, με όλη την προστιθέμενη αξία που δημιουργεί στην πόλη αυτή η δυνατότητα. Επιπλέον, εκτός από τους επαγγελματίες αθλητές, στους αναβαθμισμένους χώρους του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα προπονείται πλήθος νέων παιδιών, αλλά και ερασιτεχνών αθλητών.

• Συνεχίζει να υποστηρίζει τον επί πέντε χρόνια πρωταθλητή ιστιοπλοΐας ΑμεΑ Στράτο Αχλάτη, ο οποίος συμμετείχε πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στο Κίελο της Γερμανίας. Η ΠΑΝΓΑΙΑ κάλυψε τις δαπάνες για τη συμμετοχή του στο διεθνές πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, όπως επίσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό για αυτή τη συμμετοχή.

• Υποστηρίζει το Olympus Marathon, τον μοναδικό αυτόν διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών».
Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά η φιλοσοφία και οι δράσεις του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.
Δηλώσεις πρωταγωνιστών
Ο κος Αριστοτέλης Καρυτινός ανέφερε: “οι αριθμοί δεν αρκούν αν δεν έχουν μια κοινωνική ανταπόδοση. Γι’ αυτό, συστηματικά, υλοποιούμε ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, εστιάζοντας κυρίως σε υποδομές που σχετίζονται με το αντικείμενό μας, αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας για το κοινό καλό.»

Ο κος Καρυτινός κατέληξε λέγοντας: “Δεν θεωρούμε αυτή την «κοινωνική επιστροφή» όπως την αποκαλούμε, ως υποχρέωση, αλλά ως αυτονόητη ανάγκη που πηγάζει μέσα από τη φιλοσοφία της εταιρικής μας διακυβέρνησης, αλλά και τις θεμελιώδεις αξίες που μοιραζόμαστε οι άνθρωποι της ΠΑΝΓΑΙΑ. Την αρχή της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, που συμβάλει στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Υπηρετούμε τους εταιρικούς μας στόχους επιτυγχάνοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν επενδύουμε μόνο στο real estate. Επενδύουμε και στην κοινωνία.”

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria