Εγκρίθηκε η δόση των 5,7 δις από τον ESM - Αύριο η εκταμίευση - OlaDeka

Εγκρίθηκε η δόση των 5,7 δις από τον ESM – Αύριο η εκταμίευση

Τη συνολική δόση ύψους 6,7 δισ. για την Ελλάδα ενέκρινε το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Επιπλέον, ενέκρινε την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης των 5,7 δισ.

Από τα 6,7 δισ., τα 3,3 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, το 1,5 δισ. για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και το 1,9 δισ. για «μαξιλάρι» ρευστότητας.

Η πρώτη υποδόση ύψους 5,7 δισ. θα φτάσει στα ελληνικά ταμεία πριν από τις 15 Απριλίου. Το υπόλοιπο 1 δισ. της τέταρτης δόσης θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και μπορεί να εκταμιευθεί, σε μία ή περισσότερες περαιτέρω εκταμιεύσεις, από την 1η Μαΐου 2018 και μετά.

Την απόφαση του ESM για την εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα χαιρέτισε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί μέσω Twitter. «Μετά τη θετική ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ πραγματοποιείται σήμερα», αναφέρει ο Π. Μοσκοβίσι, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα ακόμα βήμα στο δρόμο για την ανάκαμψη».

Ως ένα ακόμη βήμα στην πορεία για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης την έγκριση από το ESM της συνολικής δόσης 6,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. «Πολύ σημαντική εξέλιξη για την ελληνική οικονομία. Ένα ακόμη βήμα στην πορεία για έξοδο από το μνημόνιο» έγραψε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Χαρίτσης λίγη ώρα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria