Δ. Μακεδονία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός σχολικών νοσηλευτών - OlaDeka

Δ. Μακεδονία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός σχολικών νοσηλευτών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπερδιπλασιάστηκε την φετινή σχολική χρονιά, ο αριθμός των σχολικών νοσηλευτών στα σχολεία  γενικής εκπαίδευσης και  ειδικής αγωγής στην Δυτική Μακεδονία, όπου ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 29 εξειδικευμένοι επιστήμονες υγείας, καλύπτοντας άμεσες ανάγκες παιδιών με διαβήτη, καθώς και άλλων  προβλημάτων υγείας , όπως και έκτακτων περιστατικών που μπορούν να παρουσιαστούν.

Στην Δυτική Μακεδονία  έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτήσεων των γονέων για την τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών, ενώ και στις δύο αιτήσεις που κατατέθηκαν τελευταία, αναμένεται η έγκριση των σχετικών πιστώσεων.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Κοζάνης  Αγγελική  Καλλιπολίτου , «η τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών αποτελεί μία πάγια ανάγκη και διαχρονική διεκδίκηση των γονέων και της Ομοσπονδίας Διαβητικών», η οποία τα τελευταία  χρόνια  έχει  καταφέρει να πετύχει την εξάπλωση και την ενδυνάμωση  του θεσμού σε όλη την χώρα».

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται και ειδικά σεμινάρια εκπαίδευσης των σχολικών  νοσηλευτών, με την συνεργασία  της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και εμπλεκομένων συλλόγων και φορέων, κάτι που έγινε την περασμένη Κυριακή και στην Κοζάνη.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι τα αιτήματα των γονέων για την τοποθέτηση σχολικών νοσηλευτών , μπορούν να  κατατίθενται, να εξετάζονται , να γίνονται δεκτά και να προωθούνται καθ΄όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους

ΕΡΤ– Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria