Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον: Πότε ξεκινούν τελικά οι αιτήσεις για Καστοριά - OlaDeka

Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον: Πότε ξεκινούν τελικά οι αιτήσεις για Καστοριά

Σε διαδοχικές φάσεις για τρεις ομάδες περιφερειών, θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον μετά τα τεράστια προβλήματα που εντοπίστηκαν από την μεγάλη «ζήτηση» στην πλατφόρμα στον ιστότοπο του ΥΠΕΝ exoikonomisi.ypen.gr

Είχε προηγηθεί η κατάρρευσή της πλατφόρμας που υποβάλλονταν οι αιτήσεις, λόγω του τεράστιου αριθμού επισκεπτών, εξέλιξη που σύμφωνα με το υπουργείο διερευνάται για το κατά πόσο οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρει τα εξής:

Σε κάθε περίπτωση ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο αυτό χιλιάδες ενδιαφερόμενοι ταλαιπωρήθηκαν, επιχειρώντας επί ώρα να καταχωρήσουν στοιχεία, υπό την πρόσθετη πίεση του άγχος που ενέχει κάθε διαδικασία όπου τηρείται σειρά προτεραιότητας. «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, «καθώς και να δεσμευτώ ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα».

Υπό τις δεδομένες συνθήκες ο Υπουργός αποφάσισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων να «παγώσει» στις 5:30 μ.μ. της Τρίτης. Τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια. Διευκρινίζεται ότι ακόμα ουδείς χρήστης έχει ολοκληρώσει την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα.

Από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι από τις περιοχές:

Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη.

Από τη Δευτέρα 2 Απριλίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι από τις περιοχές:

Αττική, Νότιο Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα “ανοίγει” από τις 08:00.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria