Δραγασάκης: Όλα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα - OlaDeka

Δραγασάκης: Όλα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα

Οι βάσεις για την ανάπτυξη έχουν τεθεί, τόνισε κατά την τελετή παραλαβής- παράδοσης του υπουργείου Οικονομίας ο νέος υπουργός Οικονομίας κιαι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Όπως είπε ο κ. Δραγασάκης, όλα πρέπει τα τρέξουν πιο γρήγορα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως ότι μπορεί να τελειώσει σήμερα δεν πρέπει να το αφήνουμε για αύριο.

Η έξοδος από την κρίση και την κατάσταση χρεοκοπίας, είναι μια πορεία μακρά, και ευάλωτη σε εξωγενή απρόοοπτα γεγονότα, είπε ο νέος υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Δραγασάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον απερχόμενο υπουργό, σημειώνοντας: «με τη στάση του και με τη δράση του, έδωσε ενα νέο ήθος στην πολιτική. Υπηρέτησε ένα νέο ήθος με τον λόγο, τα επιχειρήματα, τα στοιχεία, τις θέσεις και τις απόψεις». Ο ίδιος ανέφερε πως «αυτή την πολιτική χρειάζόμαστε, μια πολιτική με αντιπαραθέσεις στη βάση θέσεων και απόψεων». Τόνισε, αναφερόμενος στον απερχόμενο κ. Παπαδημητρίου, πως «πρόκειται για μια προσωπικότητα η οποία τίμησε τη χώρα του στο εξωτερικό και θέλησε να βοηθήσει.» «Δεν ήρθε εδώ», είπε ο κ. Δραγασάκης, «για χρήματα ούτε για τη δόξα. Ήρθε σε μια στιγμή που η χώρα ζητούσε νέες δυνάμεις και εμείς ψάχναμε να βρούμε εκείνα τα όπλα».

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη διάρκεια παράδοσης της θέσης στον νέο υπουργό Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη σημείωσε: «Φεύγω σε μια κρίσιμη για την οικονομία περίοδο, κάτω από απρόσμενες περιστάσεις, χωρίς να έχω ολοκληρώσει το έργο που έχω αναλάβει». Μετά από 16 μήνες σε αυτή τη θέση, ο κ. Παπαδημητρίου, σημείωσε πως όλους αυτούς του μήνες οι ‘Αμεσες Ξένες Επενδύσεις έχουν υπερδιπλασιασθεί και αγγίζουν πλέον τα 4 δισ. ευρώ, ενώ ανέφερε πως καθημερινά συναντούσε 4-5 Έλληνες και ξένους επενδυτές στους οποίους επιβεβαιώνε, όπως είπε, το φιλικό επενδυτικό κλίμα από την πλευρά της Κυβέρνησης. Εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε ότι η προσέλκυση επενδύσεων χρειάζεται επιχειρήματα σημειώνοντας πως αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. Σε άλλο σημείο της σύντομης τοποθέτησής του ο κ. Παπαδημητρίου, είπε πως ο νέος υπουργός θα υπογράψει τις αλλαγές του νόμου για τις ΑΕ, λέγοντας ότι «αν ήθελα να περάσει το όνομα μου στην ιστορία, θα ζηλευα τον Γιάννη Δραγασάκη, μόνο και μόνο για αυτές τις αλλαγές στη νομοθεσία για τις ΑΕ». Ο ίδιος απέκρουσε όσους τον κατηγορούσαν ότι δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι «προσπάθησα να βοηθήσω στην διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας».

Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε ότι θα υπάρξει απόλυτη συνεργασία για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών. Ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι η συνεργασία με το νέο υπουργό δεν ξεκινάει σήμερα ήταν πάντα ένας πολύτιμος σύμβουλος με την εμπειρία και τις γνώσεις του και η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Έχουν γίνει οι προσπάθειες που οδήγησαν σε ρυθμούς ανάπτυξης την οικονομία μας. Στα περιφερειακά συνέδρια βλέπουμε όλοι ότι αντιμετωπίζονται θετικά οι παρεμβάσεις που προωθούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με τη νέα σύσταση του υπουργείου θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί η προσπάθεια που γίνεται.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria