ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ - OlaDeka

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Του Θανάση Μπατσόπουλου

FAKE NEWS είναι η ορολογία που χρησιμοποιείται για παραποιήσεις ειδήσεων για να μην τις ονομάσουμε ψεύτικες.
Αποδεικνύεται δε πως και σε αυτήν την μικρή σε πληθυσμό πόλη υπάρχει δημοσιογραφία με τέτοιες προθέσεις και νοοτροπίες.
 Ισως θα έλεγα από δημοσιογραφική ανευθυνότητα, γιατί όχι όμως και από πρόθεση.
Πρίν λίγες μέρες διάβασα σε τοπική ιστοσελίδα (βλέπετε είμαι από αυτούς που παρακολουθούν όλες τις τοπικές ιστοσελίδες ) ότι ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού από τον οποίο απέσπασε την υπόσχεση για κατασκευή Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καστοριά αλλά και για τα χιονοδρομικά κέντρα μαζί και αυτό της Καστοριας.
    Χθές 6-3-18 διάβασα σε άλλη επίσης τοπική ιστοσελίδα την είδηση ότι και ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής επισκέφτηκε  τον Υφυπουργό Αθλητισμού με κάθοδο του ιδίου στην Αθήνα γιά το κλειστό Γυμναστήριο της Καστοριάς.
Σήμερα 7-3-18, εδώ που τα λέμε με αρκετή προσπάθεια επισκέφτηκα την ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς και εξεπλάγην από Δελτίο Τύπου του Δήμου που διάβασα με το οποίο διαψεύδεται η είδηση ότι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος με κάθοδό του στην Αθήνα την Γενική Γραμματεία αθλητισμού για το κλειστό της Καστοριάς και ότι αυτή η ενέργεια έγινε από τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη μέσα στο πλαίσιο της συνεργασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Καστοριάς για την επίτευξη των στόχων που όχι μόνο είναι απαραίτητη αλλά και επιβάλλεται.
Και αυτό συμβαίνει. Έντιμη η συμπεριφορά του Δημάρχου και Μπράβο του.
Σε μένα όμως τον απλό πολίτη εύλογα γεννήθηκε το απλό ερώτημα. Δημοσιογραφική επιπολαιότητα ή Δημοσιογραφική σκοπιμότητα;
 Οι Δημοσιογράφοι έχουν αναφαίρετο το δικαίωμα να κρίνουν να ελέγχουν και να σχολιάζουν.
Οπως έκριναν και σχολίασαν για το φυσικό αέριο με ένα σωρό αμφισβητήσεις και ατεκμηρίωτες υποθέσεις. Δυστυχώς όμως γι αυτούς τους διέψευσαν τα αποτελέσματα. Ομως και πάλι συνεχίζουν.
Οπως έκριναν και σχολίασαν για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Και πάλι τα αποτελέσματα τους εξέθεσαν. Το ίδιο και με τον Φορέα της Λίμνης. Αλλά ας μην επεκταθώ πάρα πέρα.
Εντάξει μπορεί να μην υπάρχει αποτέλεσμα για την Αρχιτεκτονική Σχολή. Είναι άδικο όμως να κατηγορείται αυτός που προσπαθεί να διορθώσει τραγικά λάθη που διέπραξαν αξιωματούχοι και όχι αυτοί που με τις ενέργειές τους ακύρωσαν το θετικό αποτέλεσμα..
Με όλα αυτά και άλλα πολλά διαβλέπω ότι υπάρχει μια δημοσιογραφική διάθεση από ορισμένους να μην τους αρέσουν ούτε και τα θετικά  επιτεύγματα του Περιφερειάρχη για τον Νομό Καστοριάς.
Οι Πολίτες όμως και αγρυπνούν και κρίνουν.
                                                                     ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria