ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ - OlaDeka

ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

Με την κατηγορία της παράνομης διείσδυσης και όχι της κατασκοπείας οδηγήθηκαν στις κλειστές φυλακές της Αδριανούπολης όπου και θα κρατηθούν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα τα δυο στελέχη του Ελληνικού Στρατού, που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο το μεσημέρι της Πέμπτης στην ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές του Έβρου.

Σύμφωνα. με πληροφορίες από τα διαμοιβόμενα στις διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας, εκπέμπεται η θετική πρόθεση της τουρκικής πλευράς να ολοκληρωθεί η επιστροφή των ελλήνων αξιωματικών στη χώρα μας. Αυτό το μήνυμα άλλωστε φέρεται να διατυπώθηκε με ευκρίνεια από τον Χουλουσί Ακάρ στον Ναύαρχο Αποστολάκη και στη σημερινή συνομιλία τους.

Ως δείγμα των καλών προθέσεων της Τουρκίας αποτιμάται στο Ελληνικό Πεντάγωνο και το γεγονός ότι η είδηση της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών δεν διέρρευσε στον Τουρκικό τύπο.

Στο Ελληνικό Πεντάγωνο πάντως αποκλείουν προς ώρας το σενάριο της ενέδρας και με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να στοιχειοθετείται η απώλεια προσανατολισμού λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και οι σημάνσεις που υπάρχουν στο χέρσο κομματι του ποταμού Έβρου, όπου πραγματοποιείται η περίπολος, είχε σκεπαστεί από χιόνι.

Πηγή

upd – Τουρκικά μέσα αποκαλύπτουν και τις καταθέσεις των δύο Ελλήνων, που φέρονται να δήλωσαν «δεν είμαστε πράκτορες» και εξήγησαν ότι πέρασαν κατά λάθος στα τουρκικά σύνορα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και του χιονιού.

Ο υπολοχαγός του στρατού ξηράς φέρεται να κατέθεσε ότι « βγήκαν σε περιπολία κατά τις 10.30 χθες. Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών. Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria