Γούνα - Το Συλλογικό Μάρκετινγκ - OlaDeka

Γούνα – Το Συλλογικό Μάρκετινγκ

Σχόλιο του Νίκου Ρίζου…εις ώτα μη ακουόντων

«Αφορά την ανάδειξη και προώθηση της Πολιτιστικής Αλυσίδας Αξίας του προϊόντος. Η κατάρτιση και η υλοποίηση αυτού του Μάρκετινγκ είναι κυρίως ευθύνη των συλλογικών φορέων. Διότι η ωφέλεια διαχέεται σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου. Οι συλλογικοί φορείς οι οποίοι πρέπει να επωμιστούν την κατάρτιση και της υλοποίηση του συλλογικού μάρκετινγκ της γούνας είναι:

  • Τα τρία διεθνή δημοπρατήρια του Καναδά, της Δανίας και της Φιλανδίας.
  • Η παγκόσμια ομοσπονδία της γούνας.
  • Οι εθνικοί συνδικαλιστικοί φορείς της γούνας.
  • Το Υπ. Πολιτισμού
  • Οι αυτοδιοικήσεις των δήμων και της Περιφέρειας της Δ. Μακεδονίας.


Ποιος είναι ο σκοπός; Η αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς και η αλλαγή της αρνητικής στάσης των καταναλωτών έναντι της γούνας. Η ανάδειξη του πολιτιστικού βάθους της τέχνης της γούνας και η άρρηκτη σχέση με την αρχαία ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό είναι η καλύτερη προώθηση για την αλλαγή της καταναλωτικής στάσης διεθνώς.


Το Αντισυμβατικό Μάρκετινγκ


Επί πλέον είναι απαραίτητη η ενσωμάτωση στην προβολή και προώθηση της γούνας των νέων ηλικιών. Το λάθος που έγινε κυρίως στις αγορές της Δύσης μεταπολεμικά να επικεντρωθεί το μάρκετινγκ στις ώριμες γυναίκες και στις γυναίκες που είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν γουναρικά είχε ως αποτέλεσμα την αρνητική στάση της νέας γενιάς. Η ώριμη γυναίκα όμως έφυγε ως καταναλωτής βιολογικά, οι δε νέες γενιές επηρεασμένες από το λάθος μάρκετινγκ που ακολουθήθηκε οδήγησε στην αρνητική στάση των επόμενων γενεών των γυναικών έναντι της γούνας.

Άρα επιβάλλεται πέρα από το μάρκετινγκ του «σαλονιού»  και το μάρκετινγκ του «τζιν παντελονιού». Με άλλα λόγια ένα μάρκετινγκ αντισυμβατικό. Το μάρκετινγκ αυτό δεν έχει άμεσα και βραχυπρόθεσμα οικονομικά αποτελέσματα αλλά μακροπρόθεσμα. Αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον. Επηρεάζει «το μαύρο κουτί» του καταναλωτή.

Επειδή όμως και αυτό το μάρκετινγκ ανήκει στην σφαίρα του Συλλογικού Μάρκετινγκ, η ευθύνη κατάρτισης και υλοποίησης είναι των κάτωθι φορέων :


– Τα διεθνή δημοπρατήρια της Βορείου Αμερικής και Ευρώπης
– Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας
– Οι Ελληνικοί Συνδικαλιστικοί φορείς Πρωτοβάθμιοι και Δευτεροβάθμιοι.»

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria