Γερμανοί δημοσιογράφοι: 'Ακολουθούσαμε πρόσφυγες - Τους εγκατέλειψαν σε νησίδα στον Έβρο' - OlaDeka

Γερμανοί δημοσιογράφοι: ‘Ακολουθούσαμε πρόσφυγες – Τους εγκατέλειψαν σε νησίδα στον Έβρο’

Ο ένας εκ των δημοσιογράφων ανέφερε ότι πραγματοποιούσαν ρεπορτάζ για το κρατικό γερμανικό δίκτυο ARD και ακολουθούσαν την πορεία προσφύγων οι οποίοι έχουν εγκαταλειφθεί σε νησίδα

Η περιπέτεια πέντε προσφύγων που επιχείρησαν να περάσουν τον Έβρο για να φτάσουν στην Τουρκία έρχεται στο προσκήνιο, μέσω της σύλληψης δύο Γερμανών δημοσιογράφων από τις ελληνικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, στις 3.30 το μεσημέρι της Παρασκευής, η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων ηλικίας 31 και 33 ετών, σε στρατιωτική περιοχή στον Έβρο. Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Διδυμοτείχου και στις 11 το πρωί του Σαββάτου, θα μεταβούν στον εισαγγελέα.

Σε επικοινωνία που είχε η efsyn.gr, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τον έναν από τους δύο Γερμανούς δημοσιογράφους, αυτός ανέφερε ότι πραγματοποιούσαν ρεπορτάζ για το κρατικό γερμανικό δίκτυο ARD και ακολουθούσαν την πορεία προσφύγων, οι οποίοι είχαν φύγει από τη Γερμανία και επέστρεφαν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο, ο παράνομος διακινητής που μετέφερε τους πρόσφυγες, τους παράτησε χθες σε νησίδα μέσα στον ποταμό Έβρο και έφυγε. Αυτή τη στιγμή, πέντε πρόσφυγες βρίσκονται στη νησίδα, ενώ -όπως καταγγέλλει ο Γερμανός δημοσιογράφος- ούτε οι ελληνικές ούτε οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν κάποια κίνηση για να τους προσεγγίσουν. Όπως τόνισε, οι πρόσφυγες δεν έχουν τρόφιμα μαζί τους.

Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην efsyn.gr, ότι έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση που υπάρχει, καθώς και ότι δυνάμεις της αστυνομίας έσπευδαν στην περιοχή για να επιληφθούν.

Ο δημοσιογράφος της «ΕΦ.ΣΥΝ.» και της efsyn.gr Νικόλας Ζηργάνος, είχε επικοινωνία το βράδυ της Παρασκευής με το τηλεοπτικό δίκτυο ARD στη Γερμανία. Το κανάλι επιβεβαίωσε ότι έχουν συλληφθεί δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Από το ARD ανέφεραν ότι οι δύο δημοσιογράφοι είχαν ζητήσει άδεια για να βρεθούν στην περιοχή, αλλά δεν είχαν λάβει απάντηση. Η εκτίμηση από τη γερμανική πλευρά είναι πως οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria