Βίζερ σε insider.gr: Θα αγόραζα ελληνικά ομόλογα - OlaDeka

Βίζερ σε insider.gr: Θα αγόραζα ελληνικά ομόλογα

«Ψήφο εμπιστοσύνης» δίνει στην Ελλάδα ο πρώην επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, δηλώνοντας στο insider.gr ότι ο ίδιος θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα, ακόμη και μετά την πρόσφατη άνοδο στις αποδόσεις.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της με δανεισμό απευθείας από τις αγορές, εφόσον αυτές κινηθούν σε εύλογα πλαίσια, δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος αξιωματούχος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της και έζησε από ‘πρώτο χέρι’ τις δραματικές στιγμές του 2015.

Μιλώντας στο insider.gr στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών την Παρασκευή, ο κ. Βίζερ δήλωσε ότι πιστεύει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην έξοδο από το πρόγραμμα προσαρμογής χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης.

Όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους, εκτιμά ότι οι δανειστές θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα του 2016. Ειδικά για την επιστροφή στην Ελλάδα των αποδόσεων που κατέγραψαν η ΕΚΤ και άλλες τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα προ κρίσης, για την απομείωση του χρέους, ο κ. Βίζερ ήταν κατηγορηματικός ότι ‘αυτό θα γίνει’.

«Σημειώνεται ότι, έως σήμερα, συνολικά 7,7 δισ. ευρώ από τα κέρδη των SMPs και των ANFAs τελούν σε εκκρεμότητα. Αυτά τα κέρδη μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, καθώς η επιστροφή τους είτε θα μειώσει ισόποσα τις ανάγκες της χώρας για νέο δανεισμό έως το 2020, είτε θα χρηματοδοτήσει την πρόωρη εξόφληση χρέους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria