Αύριο Κυριακή ο 6ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου στην Καστοριά - OlaDeka

Αύριο Κυριακή ο 6ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου στην Καστοριά

Ο 6ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων της Καστοριάς θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Καστοριάς. Η ώρα έναρξης του διαγωνισμού είναι στις 9.00 το πρωί. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 82 μαθητές από όλα σχεδόν τα Γυμνάσια της Π.Ε. Καστοριάς.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας. Στο Β επίπεδο θα προκριθούν οι 30 πρώτοι μαθητές. Με βάση το άθροισμα της βαθμολογίας των Α και Β επιπέδων θα προκριθούν στο Γ επίπεδο οι δέκα πρώτοι. Για την ανάδειξη του τελικού νικητή θα συνυπολογιστεί η βαθμολογία όλων των επιπέδων αναλογικά. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του ΣΦΚ.

Οι τρείς πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα λάβουν χρηματικά έπαθλα, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικά δώρα. Μάλιστα φέτος οι δέκα πρώτοι του τελικού επιπέδου θα προκριθούν και θα διαγωνιστούν στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2018 στην Καστοριά. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός θα συνδιοργανωθεί από τους αντίστοιχους Συνδέσμους και Ενώσεις Φιλολόγων της Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Από τη μεριά μας ως ΣΦΚ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν στη διοργάνωση και του φετινού διαγωνισμού, καθώς και τους φιλολόγους-εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τον θεσμό και προετοιμάζουν τους μαθητές τους.

6orthografiasmall

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria