NOVARTIS - Video και ηχητικές συνομιλίες σε κυριακάτικες εφημερίδες - OlaDeka

NOVARTIS – Video και ηχητικές συνομιλίες σε κυριακάτικες εφημερίδες

Τους έχουμε δέσει με ντοκουμέντα, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές

Τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και ο δικηγόρος των μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, Παύλος Σαράκης, υποστηρίζουν ότι διαθέτουν βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από τις συναλλαγές των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων με τη φαρμακοβιομηχανία. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν αριστερά και δεξιά, τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα θα παίξουν σε κυριακάτικες εφημερίδες, οι οποίες είναι φιλικές προς την κυβέρνηση.
Δεν μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι βγήκε στην επιφάνεια το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη γέννηση του ελληνικού κράτους με μόνο τις καταθέσεις τριων μαρτύρων χωρίς στοιχεία, λογαριασμούς και αδιάψευστα ντοκουμέντα. Για ντοκουμέντα μίλησε και ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης στην τηλεόραση του ANT1.

Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων, που βρίσκονται υπό την προστασία των αρχών των ΗΠΑ, για την υπόθεση της Novartis, Παύλος Σαράκης, βρέθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 αναφέροντας πως έχουν δώσει στοιχεία που περιγράφουν τον τρόπο υπερκοστολόγησης φαρμάκων και σκευασμάτων στην Ελλάδα και κυρίως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σύστημα αυτό.

Όπως είπε οι πελάτες του κατέθεσαν στοιχεία που περιλαμβάνουν ακόμη και βίντεο, ηχητικά ντοκουμέντα και email που αποδεικνύουν τα λεγόμενά τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποια από τα ονόματα των πολιτικών που ακούστηκαν και από τα χείλη των τριών προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα, περιλαμβάνονται και στις καταθέσεις των μαρτύρων στο FBI.

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης μιλάει για τρία άτομα τα οποία, αρχικά οι δύο και ύστερα ο τρίτος, από το 2016 ως και τον Δεκέμβριο του 2017 κατέθεσαν στο FBI. Είναι όπως λέειυψηλόβαθμα στελέχη της Novartis που προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές.

Το FBI, λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, ζητάει στοιχεία, δεν αρκούν εκεί μόνο τα λόγια και έτσι οι πελάτες του έχουν αποδείξει τα όσα ισχυρίζονται με υλικό που περιλαμβάνεται σε email, βίντεο αλλά και ηχητικά ντοκουμέντα.

Είναι τρία άτομα που επέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Ήταν σε καίρια πόστα της Novartis στην Ελλάδα, γνώριζαν τη στρατηγική αλλά και της μεθόδους της εταιρείας ξεκαθάρισε ο δικηγόρος. Τα στοιχεία του κρίθηκαν βάσιμα από τις αμερικανικές αρχές όπως τόνισε, καθώς τα στοιχεία που έδωσαν ήταν χιλιάδες. Ουσιαστικά πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στον σχεδιασμό της στρατηγικής της εταιρείας αλλά και στην υλοποίησή της.

Στην υπόθεση Novartis υπάρχουν «τρεις μάρτυρες στην Αμερική και τρεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Παύλος Σαράκης, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους προστατευόμενους μάρτυρες που έδωσαν στοιχεία στην αμερικανική δικαιοσύνη και το FBI.
Συγκεκριμένα ο κ.Σαράκης είπε «η υπόθεση ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της χώρας μας. Εκπροσωπώ τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που έδωσαν στοιχεία ικανά στην αμερικανική δικαιοσύνη και το FBI για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.
Υπάρχουν τρεις μάρτυρες στην Αμερική και τρεις στην Ελλάδα. Δεν είναι τα ίδια πρόσωπα. Η υπόθεση για τις Αμερικανικές αρχές άνοιξε το 2016 με τις δυο πρώτες καταθέσεις και συμπληρώθηκε το 2017 με την τρίτη κατάθεση.
Επέλεξαν να καταθέσουν τα όσα γνώριζαν με ακλόνητα στοιχεία και έγγραφα στις αμερικανικές αρχές γιατί εκεί δεν υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και τα αδικήματα δεν παραγράφονται.
Για να ασχολείται η αμερικανική δικαιοσύνη με την υπόθεση καταλαβαίνετε ότι το μέγεθος είναι τεράστιο. Μιλάμε για πακτωλό εκατομμυρίων που έφτασαν στις τσέπες πολιτικών προσώπων και κρατικών αξιωματούχων. Τα στοιχεία που έχει η ελληνική δικαιοσύνη στα χέρια της είναι ακλόνητα».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria