Όλα τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis - OlaDeka

Όλα τα ονόματα των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis

Στη Βουλή η δικογραφία

Μεταξύ αυτών οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οκτώ πρώην υπουργοί. Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το σκάνδαλο Novartis. Δείτε όλα τα ονόματα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis εκτός από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς,

Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο είναι και οι:

Γιάννης Στουρνάρας,

Δημήτρης Αβραμόπουλος,

Άδωνις Γεωργιάδης,

Ευάγγελος Βενιζέλος,

Ανδρέας Λοβέρδος,

Ανδρέας Λυκουρέντζος,

Μάριος Σαλμάς και

Γιώργος Κουτρουμάνης,

novartis

Η δικογραφία για το NOVARTIS – Gate, όπως αποκάλυψε το Documento, εμπλέκει 10 πολιτικούς και συγκεκριμένα δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς της περιόδου 2006-2015, για δωροδοκία και απιστία.

Τη δικογραφία την παρέδωσαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Στ. Μανώλης.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την υπόθεση Novartis

Έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 8 απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ.κ. Κοντονής και Παπαγγελόπουλος θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις μετά τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη Βουλή, καθώς εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Πικραμμένος: Δεν έχω σχέση με το σκάνδαλο Novartis

Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαΐου -Ιουνίου 2012, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Τo σκάνδαλο Novartis

Τέσσερις προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μετατρέπουν το σκάνδαλο της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ εκείνα της Siemens και των εξοπλιστικών.

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι το ελληνικό δημόσιο έχει απωλέσει έως και 2 δισ. ευρώ από υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων που αγόραζε, αλλά ότι πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι πέντε υπουργοί της ΝΔ και της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2015, την εποχή που η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί ισχυρό σοκ από την εφαρμογή του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, τα οποία συμπεριλάμβαναν τα πιο σκληρά μέτρα, που οδήγησαν στην απώλεια μεγάλου ποσοστού του εισοδήματος των εργαζομένων και στην απώλεια θέσεων εργασίας. Το κυριότερο είναι ότι φαίνεται να στοιχειοθετείται άμεση εμπλοκή και ενός ενοίκου του Μαξίμου την εποχή εκείνη, που οι μάρτυρες κατονομάζουν ως τελικό αποδέκτη μαύρου χρήματος σε «βαλιτσάκια».

Το κομμάτι της δικογραφίας για αυτές τις χρονιές, αφού έχει «χτυπήσει» πάνω σε πρόσωπα που είχαν υπουργικές θέσεις, αναμένεται τις επόμενες μέρες να διαβιβαστεί στη βουλή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έρευνας με βάση τον νόμο Περί Ευθύνης Υπουργών.

Στη βουλή βρίσκεται ήδη άλλη δικογραφία που αφορά άλλους ή ίδιους υπουργούς της ΝΔ, οι οποίοι παρέκαμπταν τις νόμιμες διαδικασίες για την προμήθεια ιατρικών ειδών και οδηγούσαν σε αγορές με υπερτιμολόγηση. Οι δύο υποθέσεις και κυρίως αυτή της Novartis, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν όσα γίνονται εδώ και έναν χρόνο σε επίπεδο έρευνας, είναι δεμένες νομικά, αφού οι καταθέσεις των μαρτύρων επιβεβαιώνονται με άλλα στοιχεία. Οι εξελίξεις μετατρέπουν την υπόθεση Novartis σε σκάνδαλο μιας συγκεκριμένης ομάδας στη ΝΔ και μοιραία του κόμματος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria