Οι ΕΝ ΔΗΜΟ σχετικά με το 6ο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς - OlaDeka

Οι ΕΝ ΔΗΜΟ σχετικά με το 6ο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς

Σήμερα συγκλήθηκε το 6ο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς ως έκτακτο, με μείζον θέμα την επιχορήγηση της επιχείρησης τουρισμού του Δήμου Καστοριάς με 56.000€, επειδή το σχέδιο δράσης της παρουσιάζεται ελλειμματικό κατά το ίδιο ποσό.

Το κλίμα της συζήτησης οξύνθηκε όταν ο σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Πετρόπουλος Δημήτρης έθεσε ένα θέμα σχετικά με κωδικούς πρόβλεψης στον προϋπολογισμό της “Ορεστειάς” για έξοδα υποδοχής και φιλοξενίας, καθώς και προβολής σε ΜΜΕ. Ισχυρίστηκε ότι είναι παράλογο να υπάρχουν κωδικοί με το ίδιο θέμα στον προϋπολογισμό της “Ορεστειάς” και τον προϋπολογισμό του Δήμου Καστοριάς, επειδή αυτό δημιουργεί συγκρούσεις στη τουριστική πολιτική.
Την  άποψη αυτή υπερασπίστηκε έντονα και ο δημοτικός σύμβουλος ο κ. Τέρψης Αθανάσιος, ο οποίος μάλιστα αποχώρησε θυμωμένος από την αίθουσα της συνεδρίασης βρίζοντας.
Το σημαντικότερο ίσως σε αυτή την έντονη διαφωνία, είναι ότι ένα κλίμα εσωτερικής αντιπολίτευσης στην πλειοψηφούσα παράταξη, έχει αρχίσει να γίνετε ξεκάθαρο. Το κλίμα αυτό δείχνει έντονα την ασυνεννοησία στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης, που απορρέουν από εγωισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να διευθετηθούν πλέον ενδοπαραταξιακά πριν τα δημοτικά συμβούλια και δηλώνουν έκδηλα την αποτυχία άσκησης πολιτικής.

Από την πλευρά μας έχουμε σημαντικές ενστάσεις στο ετήσιο σχέδιο δράσης της “Ορεστειάς”  και συγκεκριμένα στην “ενέργεια υπ. αριθ. 7” που αφορά πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον κλάδο της γούνας.
Πέρα από το μεγάλο ποσό των 100.000€ της δράσης ως έσοδο, παρουσιάζεται μια διαφορά 10.000€ με τα έξοδα. Σε ερώτησή μας από που προκύπτει η διαφορά αυτή ο πρόεδρος της “Ορεστειάς” κ. Ζήσης δεν έδωσε καμιά απάντηση λόγω άγνοιας.
Κατά την γνώμη μας αυτά τα προγράμματα κατάρτισης, έχουν ήδη δοκιμαστεί από τον ΟΑΕΔ και κρίνονται εντελώς αναποτελεσματικά. Στην πράξη λειτουργούν ως ένα επίδομα ανεργίας για τους καταρτιζόμενους, ως “εξτραδάκι” για τους εκπαιδευτικούς και ως δωρεάν εργατικό δυναμικό για τους εργοδότες του κλάδου της γούνας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους καταρτιζόμενους όσο “τρέχει” το πρόγραμμα και μετά τους πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες και πάλι στην ανεργία. Εκ του αποτελέσματος δηλαδή αυτές οι πολιτικές δεν παρέχουν καμιά εργασιακή εξασφάλιση, καμία αξιοποίηση εξειδικευμένων γνώσεων και λειτουργούν ετεροβαρώς υπέρ των εργοδοτών.
Το μόνο που έχουν να δώσουν είναι μια “συσκότιση” στα επίσημα ποσοστά ανεργίας όταν αυτά παρουσιάζονται, νοθεύοντας πλασματικά τις στατιστικές.

Για την καλύτερη εικόνα του δημότη σχετικά, παραθέτουμε τις εισηγήσεις
των θεμάτων της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του 6ου Δημοτικού Συμβουλίου παρακάτω:
(Πιέστε πάνω στον τίτλο του θέματος για να προβάλετε την εισήγηση)

 

Α/Α
ΤΙΤΛΟΣ
 1
 2
 3
 4
 5
Έγκριση επιχορήγησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καστοριάς «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ».
 6
Ορισμός ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους για τη συμπλήρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. (σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών)

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria