Οι Αμερικανοί και το FBI εμπλέκουν τη σύζυγο Στουρνάρα στο σκάνδαλο Novartis (Έγγραφα) - OlaDeka

Οι Αμερικανοί και το FBI εμπλέκουν τη σύζυγο Στουρνάρα στο σκάνδαλο Novartis (Έγγραφα)

Το όνομα της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα αλλά και του ίδιου του Γιάννη Στουρνάρα εμφανίζονται σαφώς στα έγγραφα των Αμερικανών (FBI) οι οποίοι και ξεκίνησαν την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.

Το όνομα της ιδίας και του συζύγου της εμφανίζονται ανάμεσα στα ονόματα που απέστειλε το FBI προς την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, όπως προκύπτει από τη δικογραφία και την επίσημη μετάφραση:

– Κωνσταντίνος (Κώστας) Φρουζής

– Εμμανουήλ Βουλκίδης

– Θεόδωρος Βουλκίδης

– Νίκος Μανιαδάκης

– Νίκος Μανιάς

– Σταυρούλα (Λίνα) Νικολοπούλου

– Γιάννης Στουρνάρας

Στα ίδια έγγραφα περιγράφεται με σαφήνεια το σκηνικό του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ελληνική μετάφραση:

«Ιδιοκτήτης της MINDWORK ήταν η Σταυρούλα Νικολοπούλου (Λίνα) (…) Η Λίνα ήταν σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών και κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρα (…). Ο Στουρνάρας ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012 έως το τέλος του 2013. Ο Στουρνάρας ίδρυσε τον ΙΟΒΕ, που ήταν ινστιτούτο που ανέλυε τις οικονομικές τάσεις και παρείχε ακριβές σπουδές στη ΣΒΙΕ φαρμακευτικών τάσεων. Η MINDORK πραγματοποίησε πληρωμές σε φαρμακευτικές εταιρίες για την Novartis ενώ χρησιμοποιήθηκε και για παροχή συμβουλών, έρευνα αγοράς και άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα μία εκδρομή οργανώθηκε σε ελληνικά νησιά για δημοσιογράφους. Υπήρχαν φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά το ταξίδι και κύριος ομιλητής ήταν ο διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος. Το ταξίδι περιελάμβανε αυξημένη τιμολόγηση ποσών μέσω της MINDWORK. Το αληθές ποσό του ξενοδοχείου και των γευμάτων ήταν το μισό από την αξία τιμολόγησης. Η MINDWORK ήταν οργανωτής και αποζημιώθηκε για τη συμμετοχή στο συνέδριο. Το ποσό των 4.000 ευρώ ήταν χαμηλό σε σχέση με τα ποσά προηγούμενων ετών».

Δείτε τι απαντά η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα:

LINA-STOURNARA

Με σχετική της ανακοίνωση η Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα απαντά σχετικά με την εμπλοκή εκείνης και του συζύγου της, Γιάννη Στουρνάρα, στο σκάνδαλο της Novartis.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για εκστρατεία «δολοφονίας» χαρακτήρων και καταστροφής της εταιρείας της και αναφέρει ότι η εμπλοκή της επιλέχτηκε για να πλήξουν τον σύζυγό της «επειδή είναι ανεξάρτητος και τον ενδιαφέρει μόνο η ευημερία της Ελλάδας».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η εμπλοκή της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα έχει γίνει μέσω των Αμερικανών, οι οποίοι και ξεκίνησαν τις έρευνες για την υπόθεση Novartis.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά επιχειρείται η εμπλοκή μου σε σκάνδαλο με στόχο αποκλειστικά το σύζυγό μου Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Θα περίμενε κανείς περισσότερη φαντασία στην εκστρατεία «δολοφονίας» χαρακτήρων και καταστροφής της εταιρείας μου.

Στην υπόθεση Novartis, οι γνωστοί – άγνωστοι, όποιοι και αν είναι αυτοί και απ’ όπου κι αν προέρχονται, καταφεύγουν σε ανυπόστατες συκοφαντίες και γελοιότητες του αισχίστου είδους σε σχέση με τη συμμετοχή μου και τη συμμετοχή της εταιρείας μου MINDWORK σε παράνομη δραστηριότητα με τη Novartis. Δηλώνω, αλλά και αποδεικνύω με τον πλέον αδιαμφισβήτητο και κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε έλαβα αμοιβές πέραν των καθόλα νόμιμων τα χρόνια της συνεργασίας μου με τη NOVARTIS, που αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας μου ελάχιστη είναι η συμμετοχή της Novartis στον κύκλο εργασιών της εταιρείας μου MINDWORK, οι δε χορηγίες της Novartis στα συνέδρια που διοργανώνουμε δεν διαφέρουν από τις χορηγίες άλλων εταιρειών. Η NOVARTIS είναι μια από τις 100 μεγάλες εταιρείες πελάτες της MINDWORK.

Οι αμοιβές στα συνέδρια διέπονται από κανόνες αυστηρούς και διαφανείς. Υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις που περιγράφουν το περιεχόμενο των υπηρεσιών και παραδοτέα. Η Novartis έχει υποχρέωση να διαψεύσει άμεσα τις ανυπόστατες κατηγορίες και την όποια εμπλοκή εμού ή της εταιρείας μου σε οποιαδήποτε υπόθεση που τυχόν εμπλέκεται αυτή η ίδια, διαφορετικά θα κινηθώ δικαστικά εναντίον της για συμπαιγνία σε συκοφαντία με ανταλλάγματα ή σε υποχώρηση σε εκβίαση.

Η εμπλοκή μου επιλέχτηκε για να πλήξουν τον σύζυγο μου, Γιάννη Στουρνάρα, επειδή είναι ανεξάρτητος και τον ενδιαφέρει μόνο η ευημερία της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψω σε κανένα να απειλήσει να καταστρέψει την οικογένειά μου, την τιμή μου και την υπόληψη μου.

Δεν τους οδήγησε πουθενά το κυνήγι των μαγισσών: οι συκοφαντίες για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ, η εισβολή στα γραφεία της εταιρείας μου, οι συκοφαντίες για ψευδή «πόθεν έσχες»… Τι μένει; Η εμπλοκή μου στην «Υπόθεση Novartis». Εξόφθαλμο, χωρίς φαντασία, υποδηλώνει την απελπισία τους».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria