ΝΔ: Κόντρα Σαμαρά - Καραμανλή πυροδοτεί το σκάνδαλο Novartis - OlaDeka

ΝΔ: Κόντρα Σαμαρά – Καραμανλή πυροδοτεί το σκάνδαλο Novartis

Μηνύσεις Σαμαρά με αποδέκτη τον Κώστα Καραμανλή. Σε κοινή γραμμή Μοσχάτο, Σαμαράς και Άδωνις. Δήλωση με νόημα από Μητσοτάκη ότι με «σκανδαλολογία και λάσπη» δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση

Η αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά χτες το απόγευμα από το περιστύλιο της βουλής προαναγγέλλοντας τη σημερινή μήνυση στον Άρειο Πάγο «κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ, που σήμερα είναι υπουργός δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους, εντός και εκτός του δικαστικού σώματος. Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους», προκάλεσε αίσθηση.

 Ο κ. Παπαγγελόπουλος –μήνυση κατά του οποίου έχει προαναγγείλει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης– υπήρξε επικεφαλής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή το καλοκαίρι του 2009 ως τις εκλογές του Οκτώβρη του ίδιου έτους. Επιπλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι αφενός μεν η αναφορά στην πρότερη θητεία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επί ΝΔ, αφετέρου ο τονισμός από τον κ. Σαμαρά της μεταπήδησης του κ. Παπαγγελόπουλου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η φράση του για «συνεργούς» και «εκτός του δικαστικού σώματος» ήταν μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και με βασικό παραλήπτη τον Κώστα Καραμανλή.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σοβαρές εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ ανάλογα με την εξέλιξη και τα στοιχεία που θα δουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο της Novartis, στις τάξεις των βουλευτών της ΝΔ επικρατεί παγωμάρα και αμηχανία.

Προς ώρας το Μοσχάτο επιχειρεί να διαχειριστεί την υπόθεση σε κοινή γραμμή με τους Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη εστιάζοντας στο να περιγράφει μια «σκευωρία» με εμπνευστή και καθοδηγητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη ΝΔ από την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας δεν προκύπτουν συγκεκριμένα αποδεικτικά ευρήματα όπως λογαριασμοί και έγγραφα που να τεκμηριώνουν σκάνδαλο. Οι κατηγορίες επιμένουν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη στηρίζονται σε τρεις ανώνυμες καταθέσεις το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα πάντα με πηγές της ΝΔ δεν προκύπτει από τις έρευνες του FBI η εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων (εκ των οποίων οι τέσσερις είναι πρώην υπουργοί και ένας πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ).

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν τον πρόεδρο της Βουλής ότι αρνήθηκε να δώσει στους βουλευτές και στη δημοσιότητα τη δικογραφία για να κάνει επιλεκτικές διαρροές η κυβέρνηση, ενώ θέλοντας να στοιχειοθετήσει την κυβερνητική ανάμιξη στην ανακριτική διαδικασία η ΝΔ παραπέμπει σε περσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την ύπαρξη σκανδάλου Novartis. Μάλιστα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη μίλησε για «παρακράτος» της κυβέρνησης και «καθεστωτικές πρακτικές» παρέμβασης στη δικαιοσύνη.

Με ενδιαφέρον μάλιστα κάποιοι κατέγραψαν και τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη σε εκδήλωση στο μέγαρο Μουσικής ότι «όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία και στη λάσπη είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση», καθώς από τη μια μεριά κινείται στο πνεύμα όλης της επιχειρηματολογίας της ΝΔ ότι το μόνο σκάνδαλο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η καταπάτηση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών από την κυβέρνηση, αλλά σε κάθε περίπτωση το ύφος και η σύνδεση αυτού του κλίματος με τις δυνατότητες συναίνεσης επιδέχονται ερμηνειών για τις βαθύτερες σκέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria