Πως μπορεί να σας βοηθήσει το δίκτυο Enterprise Europe Network στην ΑΝΚΟ - OlaDeka

Πως μπορεί να σας βοηθήσει το δίκτυο Enterprise Europe Network στην ΑΝΚΟ

Enterprise Europe Network: το μεγαλύτερο, παγκοσμίως, ευρωπαικό δίκτυο υποστήριξης επιχειρήσεων μπορεί να βοηθήσει και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Πρόκειται για το μεγαλύτερο, παγκοσμίως, ευρωπαικό δίκτυο ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 55 χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, επεκτείνοντας συνεχώς την παρουσία του και σε πιο μακρινές διεθνείς αγορές, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ και απασχολώντας σχεδόν 4000 εξειδικευμένα στελέχη.

To Enterprise Europe Network – Hellas παρέχει υπηρεσίες  με έμφαση στην Καινοτομία αλλά και στις διεθνείς επιχειρηματικές συνεργασίες, παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση για ευρωπαϊκές & εθνικές πολιτικές, για μεταφορά τεχνολογίας και ενισχύει τη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία.

Ο ελληνικός κόμβος του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network αποτελείται από βιομηχανικούς συνδέσμους, ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα, εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια και καταξιωμένους φορείς στον χώρο της καινοτομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στοιχεία για τους φορείς του δικτύου στην Ελλάδα μπορείτε να δείτε στο site www.enterprise-hellas.gr

Στη Δυτική Μακεδονία φορέας υλοποίησης του Δικτύου Enterprise Europe Network είναι η ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη και εμβέλεια σε όλη την Δυτική Μακεδονία.

   

Πως μπορεί να σας βοηθήσει το δίκτυο Enterprise Europe Network;

  • Να Βρείτε Συνεργασίες

Το Enterprise Europe Network υποστηρίζει επιχειρήσεις, αλλά και ερευνητικούς οργανισμούς, να εντοπίσουν ευκαιρίες συνεργασίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Οι συνεργασίες μπορούν να είναι ερευνητικές (π.χ. υποβολή πρότασης σε ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΕ), τεχνολογικές (π.χ. προώθηση ή ζήτηση μιας νέας τεχνολογίας στο εξωτερικό για εκμετάλλευση, ή περαιτέρω βελτίωση) ή επιχειρηματικές (π.χ. εισαγωγή νέου προϊόντος στην εγχώρια αγορά ή εξαγωγή σε νέες αγορές).

Οι συνεργασίες προωθούνται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του ευρωπαϊκού δικτύου, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 23.000 δυνατότητες συνεργασίας. Οι ευκαιρίες συνεργασίας διακινούνται κατόπιν αξιολόγησης από το εθνικό δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της προσφοράς/ζήτησης με αξιόπιστα και επικαιροποιημένα στοιχεία.

Οι συνεργασίες προωθούνται, επίσης, μέσω συγκεκριμένων εκδηλώσεων επιχειρηματικών συναντήσεων (brokerage events).  Το Enterprise Europe Network-Hellas υποστηρίζει τη συμμετοχή των ελληνικών οργανισμών και την εκπροσώπησή τους σε όλα τα στάδια.

  • Χρηματοδότηση

  

Το Enterprise Europe Network ενημερώνει επιχειρήσεις, ερευνητικούς οργανισμούς και Πανεπιστήμια για ευρωπαϊκά, εθνικά και περιφερειακά προγράμματα χρηματοδότησης, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, που ενισχύουν την έρευνα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Παρέχονται συμβουλές για την προετοιμασία προτάσεων, την εύρεση και επιλογή συνεργατών, τον εντοπισμό των βέλτιστων χρηματοδοτικών εργαλείων, τη συμπλήρωση των αιτήσεων, τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού και τη διασαφήνιση των όρων και κανόνων συμμετοχής, κ.λπ.

  • Νομικές Υπηρεσίες & ΙPR

Η ενημέρωση καλύπτει θέματα όπως: Εμπιστευτικότητα, Κατοχύρωση σήματος (trademarks), Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (patents), Πνευματική Ιδιοκτησία (copyright), Χρήση υλικού/ τεχνογνωσίας που περιέχουν δικαιώματα τρίτων, μοντέλα εκμετάλλευσης διανοητικής ιδιοκτησίας.

Τα στελέχη του Enterprise Europe Network-Hellas στην ΑΝΚΟ είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες και να σας κατευθύνουν κατά την αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

NET-EL anko

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε. – ΑΝΚΟ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου
«Enterprise Europe Network – Hellas»

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: κα. Λιάνα Παπατέρπου – κ. Σπύρος Κελλίδης

Φον Καραγιάννη 1-3
50100 Κοζάνη
Τηλ.: +30 24610 24022 &24610.27946-(εσωτ.676&677)
Φαξ: +30 24610 49210

E-mail: [email protected]

Web Sites: http://www.anko-eunet.gr/
http://www.enterprise-hellas.gr/

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria