ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΟΑΕΔ: Πότε θα δημοσιευθούν οι προσωρινοί πίνακες της Κοινωφελούς Εργασίας - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΟΑΕΔ: Πότε θα δημοσιευθούν οι προσωρινοί πίνακες της Κοινωφελούς Εργασίας

Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να αναρτήσουν τους προσωρινούς πίνακες των δικαιούχων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (β’ φάση).

Πρόκειται για την κάλυψη 7.180 θέσεων πλήρους απασχόλησης με συμβάσεις οκτώ μηνών, σε 34 δήμους όλης της χώρας, οι οποίοι είναι θύλακες υψηλής ανεργίας. Από την εξέταση των ηλεκτρονικών αιτήσεων που υποβλήθηκαν το διάστημα 14 – 27 Δεκεμβρίου προέκυψαν οι δικαιούχοι οι οποίοι θα αναρτηθούν στους προσωρινούς πίνακες. Όσοι επιλεχθούν τελικά να καλύψουν τις θέσεις αυτές, θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, με όρους πλήρους απασχόλησης.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πρέπει να είναι υποχρεωτικά άνω των 18 ετών και να έχουν εγγραφεί στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού. Επίσης, προτεραιότητα έχει δοθεί σε όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή βρίσκονται χωρίς δουλειά χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών. Στο πλαίσιο της μοριοδότησης βάσει της οποίας γίνεται η τελική επιλογή, όφελος είχαν και όσοι βρίσκονται με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%, αλλά και εκείνοι οι άνεργοι που έχουν οικογένεια με ανήλικα τέκνα.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν τις εξής αποδοχές:
Α) Όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λάβουν 19,81 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 495,25 ευρώ το μήνα.
Β) Όσοι είναι έως 25 ετών, θα λάβουν 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 431,75 ευρώ το μήνα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria