ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ - Η ΔΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ – Η ΔΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Απόφαση της σημερινής σύσκεψης

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις δύο το μεσημέρι, έβγαλε λευκό καπνό.

Η απόφαση που πάρθηκε στο διοικητήριο παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πουλάκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη, του συντονιστή της Αποκεντρωμένης κ. Βασίλη Μιχελάκη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Αδαμόπουλου, της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Ολυμπίας Τελιγιορίδου, των Δημάρχων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού κυρίων Ανέστη Αγγελή και Πάνου Κεπαπτσόγλου, των Περιφερειακών συμβούλων Καστοριάς κ. Πασχάλη Βάσσου, Παναγιώτη Κώττα και Αμαλίας Κούσκουρα και υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν η χρήση και αξιοποίηση των δημοσίων κτιρίων με απαρχή τη μεταστέγαση της ΔΟΥ Καστοριάς στον 3ο όροφο του κτιρίου της Π.Ε. Καστοριάς.

Επόμενο βήμα καθορίστηκε η σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Γ.Γ. του ΥΠ.ΕΣ. και την Υφυπουργό Οικονομικών καΚατερίνα Παπανάτσιου όπου και θα επισημοποιηθεί η απόφαση.

karypidis-poulakis

Μετά την σύσκεψη παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου κατά την οποία ο Θόδωρος Καρυπίδης δήλωσε:

«Με πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών μας, αλλά και ταυτόχρονα προκειμένου να επιτύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και να εξοικονομήσουμε πόρους, αξιοποιώντας όλη τη δημόσια περιουσία, προκαλέσαμε τη σημερινή σύσκεψη. Αποτυπώσαμε όλη την υφιστάμενη κατάσταση και όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν και έτσι καταλήξαμε ότι η Εφορία θα εγκατασταθεί στο κτίριο της Π.Ε. Καστοριάς στον 3ο όροφο».

Οι δημοσιογράφοι με στοχευμένες ερωτήσεις (ανεξαρτήτως των προθέσεων) βοήθησαν να απαντηθούν όλες οι απορίες για την ενημέρωση των πολιτών από τους παράγοντες της σύσκεψης.

Απαντήθηκε το ερώτημα για το αν τα 750 τμ μέτρα που διαθέτει ο τρίτος όροφος είναι αρκετά για να λειτουργήσει η ΔΟΥ, επειδή θεωρητικά απαιτούνται 1300 μεικτά τετραγωνικά μέτρα σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής στέγασης δημοσίων υπηρεσιών Καστοριάς. Πρέπει να αναφερθεί ότι το μεικτό διαθέσιμο εμβαδό του 3ου ορόφου είναι 1116 τ.μ. στην πραγματικότητα.

Όμως υπάρχει και η πολιτική βούληση για εκσυγχρονισμό του κανονισμού λειτουργίας των υπηρεσιών όπως απαιτείται από τις εξελίξεις της εποχής, εξαιτίας της αναβάθμισης του ηλεκτρονικού τρόπου εξυπηρέτησης των πολιτών.

Απαντήθηκε και το ερώτημα για το ύψος του ποσού που θα εξοικονομηθεί από τη μεταστέγαση της ΔΟΥ. το οποίο ανέρχεται όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης σε 120.000 ευρώ ετησίως.

Δόθηκε απάντηση ακόμα και στο ερώτημα για το πόσο θα στοιχίσει η μετακόμιση της ΔΟΥ (κάτι που ισχύει για οποιαδήποτε μετακόμιση της υπηρεσίας) με χαριτολόγημα από τον Θόδωρο Καρυπίδη ότι αν χρειαστεί, θα ζητηθεί η βοήθεια των πολιτών, των οποίων κατά πλειοψηφία η εν λόγω μεταφορά αποτελεί πάγιο και χρονίζων αίτημα.

Καθοριστικές και πειστικές ήταν οι απαντήσεις των δημάρχων Αγγελή και Κεπαπτσόγλου σε ερωτήματα που τους τέθηκαν σχετικά με τη αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων, για να απαλλαγούν από μισθώματα που επιβαρύνουν τους δημοτικούς προϋπολογισμούς.

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως με τις προθέσεις που υπάρχουν στο Υπουργείο Οικονομικών για περιορισμό των εξόδων που προέρχονται από πανάκριβα μισθώματα στέγασης υπηρεσιών σε ιδιωτικά κτίρια, οι οποίες ενισχύονται εξαιτίας της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς και με τη βούληση για δημιουργία νέου κανονισμού που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, διαφαίνεται σίγουρο ότι θα επικυρωθεί η απόφαση η οποία ελήφθη από τη σημερινή σύσκεψη.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria