Επιτέλους να τελειώνουμε με την ψευτοδικαιολογία της οικολογικής σακούλας... - OlaDeka

Επιτέλους να τελειώνουμε με την ψευτοδικαιολογία της οικολογικής σακούλας…

Επιτέλους να τελειώνουμε με την ψευτοδικαιολογία της οικολογίας…
1. η πλαστική σακουλα, μεταμορφώνεται σε οικολογική αν την πληρώσεις?
2. ολες οι υπολοιπες πλαστικές συσκευασίες των προιοντων που βάζουμε μέσα στη σακουλα (ταπερ της φέτας, μπουκάλι του νερου και του γαλακτος, συσκευασία του τυριου σε φέτες, μπουκάλι της μουστάρδας και του σαμπουαν), που καταλαμβάνουν και μεγαλύτερο όγκο, δεν σας ενοχλουν?
3. γνωρίζετε οτι κανουμε δωραν διαφήμιση, κρατώντας σακουλες που φέρουν τη φιρμα του καταστήματος? μηπως θα επρεπε να πληρωνόμαστε για κάθε σακουλα, ως ανταπόδοση?
4. αυτο το βάρος επρεπε να το επωμίζονται οι κατασκευαστες και οι διανομεις, και οχι ο τελικός καταναλωτής
5. η κυβέρνηση και οσοι βουλευτες ψηφισαν αυτό τον νόμο: δεν ντρεπεστε να προσπαθείτε να κλείσετε φορολογικές τρύπες, εφευρίσκοντας νέα χαράτσια, τον καιρό που ψωνιζουμε μονο τα απαραίτητα εξαιτιας των πολιτικών σας, και των αποτυχημένων πρακτικών της τροικας που εφεραν μειωση στην καταναλωση και κατέστρεψαν την αγορα?
6. οι καταστηματαρχες: δεν ντρεπεστε να μας διπλο-χρεώνετε την σακουλα? αφού ήδη την εχετε υπολογίσει στην τιμή των προϊόντων που αγοράζουμε. απο εκει θα κερδοσκοπήσετε, τη στιγμή που ολοι μας ψάχνουμε ποιο σαπουνι, ποιο γαλα, ποιο χαρτι υγειας ειναι κατα 0,04 ευρώ πιο φθηνό γιατι δεν βγαίνουμε? δεν ειδατε τις στατιστικές για την μειωση της κατανάλωσης? νομιζετε οτι δεν αγοράζουμε γιατι πειναμε λιγότερο, ή επειδή ειμαστε σε δεινή κατάσταση? αντι να συνταχθείτε με τους καταναλωτες ενάντια στα μνημόνια που καταστρέφουν την οικιακή και την εθνική οικονομία, τους κανετε πλάτες, και βυθιζετε την αγοραστική μας ικανότητα? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΗ? ποσοι συνταξιουχοι και υποαμειβόμενοι γονεις εχουν σωθεί απο αυτη την πιστωση λιγων ημερων…

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΘΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

sakoula

Διαμαρτυρία πολιτών στο Facebook

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria