Διάλεξη αύριο Τρίτη στο ΤΕΙ με θέμα: «From Smartphones to CPS» - OlaDeka

Διάλεξη αύριο Τρίτη στο ΤΕΙ με θέμα: «From Smartphones to CPS»

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο 2, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «From Smartphones to CPS: Machine learning-powered personalized Intrusion detection». Η διάλεξη θα γίνει από τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, του Stevens Institute of Technology στο New Jersey των Η.Π.Α. Δαμόπουλο Δημήτριο.

Ο καθηγητής Δαμόπουλος σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και έκανε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων  του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην ασφάλεια των συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνίας και τις διδακτορικές του σπουδές στα συστήματα Πληροφορικής και Επικοινωνίας.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα  εστιάζονται στην ασφάλεια των έξυπνων τηλεφώνων (Smartphone) και των διαδικτυακά συνδεδεμένων συσκευών (IoT),  τα συστήματα ανίχνευσης και πρόληψης παραβίασης κινητών συσκευών στα ασύρματα δίκτυα, το κακόβουλο λογισμικό στα  κινητά και οι εφαρμογές – υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας.

Η διάλεξη έχει στόχο την ενημέρωση των φοιτητών και του κοινού, για την εξέλιξη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, των κακόβουλων προγραμμάτων και για τους έξυπνους μηχανισμούς προστασίας και τα συστήματα ανίχνευσης εισβολών (IDS), που βασίζονται στη μηχανική μάθηση. Θα παρουσιαστούν επίσης Cyber Physical System (CPS) ασφαλείας που αναφέρονται στο Διαδίκτυο των πραγμάτων. Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με την αξιοποίηση των IDS ως τον βασικό πυρήνα  συστήματος που ενισχύει τη μηχανική μάθηση, τα συστήματα ανθρώπινης συμπεριφοράς και της συμπεριφοράς στο πλαίσιο του Cyber ​​Security.

Ο καθηγητής Δαμόπουλος, θα ενημερώσει τους φοιτητές για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Ο κ. Δαμόπουλος, πτυχιούχος Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., βρίσκεται σήμερα σε θέση καθηγητού και ασχολείται με τα πιο σύγχρονα και ενδιαφέροντα θέματα πληροφορικής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα της διάλεξης. Σας περιμένουμε.

Σινάτκας Ι.

Καθηγητής

from-smartphones-to-cps

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria