Γώγος: Αν υπάρχει ως συνθετικό η λέξη Μακεδονία οι ΑΝΕΛ θα απαιτήσουν σύγκλιση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των πολιτικών αρχηγών όπου και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο! - OlaDeka

Γώγος: Αν υπάρχει ως συνθετικό η λέξη Μακεδονία οι ΑΝΕΛ θα απαιτήσουν σύγκλιση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των πολιτικών αρχηγών όπου και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΡΑΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΑΝΕΛ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ oladeka.com

Κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο «Μακεδονία» δεν αποδεχόμαστε για τη γειτονική χώρα, τόνισε σε συνέντευξη του στο oladeka.com ο Περιφερειάρχης των ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας Πέτρος Γώγος αναφερόμενος στο θέμα και στη θέση του κόμματος. Ο κ. Γώγος ανέφερε πως η «Μακεδονία»  ήταν και είναι Ελλάδα » το όνομα μας η ψυχή μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται και να παραχαράζει την ιστορία μας προς όφελος του».

Δεν θα τους πούμε πώς να ονομάζονται, έχουμε το ιστορικό δικαίωμα να απαιτούμε πώς να μην ονομάζονται τόνισε ο κ. Γώγος.

Σημείωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούμε, μια αδιάκοπη συζήτηση που αφορά ένα διαχρονικό πρόβλημα που απασχολεί τόσο την Ελλάδα όσο και τη γειτονική όμορη χώρα των Σκοπίων, πρόβλημα που εντάθηκε τη δεκαετία του ’90 και που για την ονοματοδοσία του έχει συγκληθεί η ηγεσία των προέδρων των πολιτικών κομμάτων υπό τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και το αποτέλεσμα αυτής ήταν ένα:

Καμία υποχώρηση στα εθνικά κεκτημένα και καμία αποδοχή του ονόματος “Μακεδονία” από μέρους της Ελλάδος για την ονοματοδοσία της όμορης γείτονος χώρας.

Υπενθύμισε, όταν επρόκειτο να ενταχθεί στην τότε ΕΟΚ το Ηνωμένο Βασίλειο (ως Μεγάλη Βρετανία) η Γαλλία επέβαλε ασκώντας βέτο, το οποίο και αποδέχθηκε η υπό ένταξη χώρα, δηλαδή, να μην υπάρχει ο όρος Βρετανία, επειδή στα βόρεια της Γαλλίας υπάρχει η περιοχή της Βρετάνης και μ’ αυτόν τον τρόπο αποφεύχθηκε η ύπαρξη αλυτρωτισμού από μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον μιας άλλης.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο λοιπόν, συνδυάζοντας το παράδειγμα εκείνων, να λύσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την γείτονα χώρα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας πού αποσκοπεί η εμμονή των γειτόνων μας στον προσδιορισμό τους ως έθνος. Αυτοπροβάλλονται διεθνώς με μία ψευδεπίγραφη σλαβομακεδονική (κατασκευασμένη επί Τίτο) εθνότητα παραβλέποντας το γεγονός ότι η επίσημη γλώσσα τους είναι κράμα Σερβοβουλγαρικής διαλέκτου. Στην επικράτεια της γείτονος χώρας, κατοικούν δύο “εθνολογικές κοινότητες”, δηλαδή, πολίτες Σλαβικής και Αλβανικής καταγωγής και οι εναπομείναντες βλαχόφωνοι ελληνικής καταγωγής, απομεινάρια του ορισμού των  συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας το 1913.

Γνωρίζουμε επίσης το υπαρκτό αλυτρωτικό πρόβλημα των δύο κοινοτήτων που αποβλέπουν, τόσο στην δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας (η μία) όπως επίσης και της Μεγάλης Βουλγαρίας (η άλλη)!

‘Ένα άλλο θέμα που έχει προκύψει είναι το εκκλησιαστικό. Το Σχίσμα από το Σερβικό Πατριαρχείο, το οποίο και  έκαναν πράξη υποβοηθούμενοι από το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας! (για τους γνωστούς λόγους). Αυτό όμως είναι δικό τους πρόβλημα όχι δικό μας !

Η διαλυθείσα «Γιουγκο-Σλαβία», δηλαδή η χώρα των «Νότιων Σλάβων» (εξου και η ονομασία της Γιουγκοσλαβίας) περιελάμβανε στην επικράτειά της κυρίως Νότιους Σλάβους !

 OI ANEΛ σε κάθε περίπτωση δια στόματος του Προέδρου Πάνου Καμένου στο Εθνικό Συμβούλιο δήλωσαν ξανά τις θέσεις που ειπώθηκαν στο 1ο και 3ο Συνέδριο του κινήματος: Καμία ονομασία που περιέχει το όνομα Μακεδονία δεν είναι αποδεκτή (άνω-κάτω-μέση-παλιά -νέα…) 

Η συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή αυτή επιβάλει -και το έχουμε πετύχει μέχρι τώρα- μία τίμια, καθαρή  σχέση, θέσεων και απόψεων, σε ένα αμοιβαίο κλίμα εμπιστοσύνης, προς όφελος της Ελλάδας!

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Υπουργό Εξωτερικών και την μεγαλύτερη ακόμα εμπιστοσύνη του στο Πρωθυπουργό.

Αν παρόλα ταύτα γίνει η ανατροπή (δηλ. να υπάρχει ως συνθετικό η λέξη Μακεδονία), οι ΑΝΕΛ θα απαιτήσουν σύγκλιση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των πολιτικών αρχηγών όπου και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο! (Επειδή η μέχρι τώρα στάση της αντιπολίτευσης ΝΔ-ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ-ΠΟΤΑΜΙ-  μας έχει μπερδέψει με τις πρωτοφανείς κάποιες φορές δηλώσεις – ενέργειες τους ακόμα και στην ονοματοδοσία των Σκοπίων).

Ακόμη και ολες οι χώρες του κόσμου να τους αναγνωρίσουν έτσι αν η Ελλάδα δεν τους αναγνωρίσει δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αλλιώς γιατί βασανίζονται όλοι αυτοί και οι φίλοι τους να τους αναγνωρίσει η Ελλαδα; Το πρόβλημα το έχουν αυτοί και όχι εμείς.

Είναι  επίσης αξιοπερίεργη και η στάση παλιών πολιτικών π.χ. Πάγκαλος που έρχονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ΠΓΔΜ , όπως και άλλων (Μπουτάρης), με λόγο υβριστικό- εμπριστικό-απαξιωτικό για την Μακεδονία.

Η έσχατη επιλογή του Δημοψηφίσματος είναι κάτι που το κρατάμε ως τελευταίο όπλο!

Όσο για την συνέχεια …οι όποιες μελλοντικές αποφάσεις κρίνονται βάσει της στιγμής, στην οποία παίρνονται, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον ! Πάνω απο όλα η Ελλάδα! Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε η εγγύηση – το Αναγκαίο Καλό- για τις δύσκολες ημέρες που περνάει η χώρα μας.

*Ο Πέτρος Γώγος είναι Γραμματέας Οργανωτικού ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria