ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΝΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ - OlaDeka

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΝΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

Γράφει ο Θανάσης Μπατσόπουλος

Θα  ήθελα, αιτιολογώντας τις απόψεις μου , να θυμίσω και στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο για

το ΔΗΝΑΚ και για τα όσα δεν είπε ο πρώτος πρόεδρός του Γεώργιος Νικητίδης, χωρίς αυτό να θεωρηθεί οτι δεν αναγνωρίζεται η προσφορά του ακόμα και σήμερα στα κοινά τα εξής.

Κύριε Αντιδήμαρχε, τα κωπηλατικά αυτά σκάφη ανήκουν αποκλειστικά στούς Κωπηλάτες γιατί δέν αγοράστηκαν με χρήματα του Δήμου αλλά με χρήματα για την προολυμπιακή προετοιμασία εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων στην χώρα μας. Και των χρημάτων αυτών αποδέκτης ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς (ΝΟΚ) και μόνον την διαχείριση είχε ο Δήμος εξ αιτίας κωλύματος της αθλητικής νομοθεσίας  και του κράτους.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται, αυτό που δεν είπε και ο Γιώργος Νικητίδης πως τα χρήματα αυτά ήταν μέρος του συνόλου της επιχορήγησης από την Ολυμπιακή Επιτροπή και για τις εγκαταστάσεις του ΔΗΝΑΚ στον χώρο  που χρησιμοποιούσε η  15η Μεραρχία για το Μηχανικό.

Χώρο τον οποίο είχε πρωτοδιεκδικήσει πολλές μάλιστα φορές με αιτήματά του ο ΝΟΚ με πρόεδρο και ιδρυτή του ομίλου  τον αείμνηστο Φίλιππο Κοσμά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  και που τελικά λόγω κωλύματος και πάλι της νομοθεσίας ικανοποιήθηκε το αίτημα του ΝΟΚ με την παραχώρησή του στον Δήμο Καστοριάς με τον ρητό όρο να χρησιμοποιηθεί για την κωπηλασία. ( Στην διάθεση του καθ ενός το όνομα του Στρατηγού που βρίσκεται εν ζωή και έβαλε την υπογραφή του στην εισήγηση για την παραχώρηση για επιβεβαίωση των ανωτέρω).

Καλώς ή κακώς η τότε  Δημοτική αρχή, μετά το πέρας των εργασιών δεν εκχώρησε όλα αυτά τα δικαιώματα στον ΝΟΚ όπως έπραξαν για ίδιες ακριβώς περιπτώσεις ο Δήμος Γιαννιτσών και Ηγουμενίτσας. Σίγουρα όμως έχουν ευθύνη οι τότε διοικήσεις του ΝΟΚ που δεν διεκδίκησαν δυναμικά τα δικαιώματά τους.

 Κλείνοντας κύριε Αντιδήμαρχε για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να έχετε αντιληφθεί πώς δεν

μπορείτε να στερείτε από τους κωπηλάτες το αναφαίρετο δικαίωμά που έχουν να χρησιμοποιούν ανά πάσα στιγμή τα κωπηλατικά σκάφη για προετοιμασία και αγώνες και όχι να αραχνιάζουν στα καβαλέτα των εγκαταστάσεων.

Θυμηθείτε μάλιστα και τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη πως τα χρήματα που θα διαθέσει η περιφέρεια για την ανάπλαση του ΔΗΝΑΚ θα ανήκουν πρώτα στους κωπηλάτες και ύστερα για οτιδήποτε άλλο πόσο μάλλον π.χ. για  Πάρκινγκ εκπαιδευτικών οχημάτων.

                                        Θ Α Ν Α Σ Η Σ      ΜΠ Α Τ Σ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria