ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ: Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ - OlaDeka

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ: Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Πρώτη προτεραιότητα η Καστοριά!

Άλλη μια διαβεβαίωση δόθηκε σήμερα Τετάρτη από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στη Βουλή, αναφορικά με το ότι το φυσικό αέριο θα έρθει στη Δυτική Μακεδονίας,  ο οποίος πρόσθεσε πως τα χρήματα είναι διασφαλισμένα και έχει υπάρξει συμφωνία με την εταιρία.

Ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ολομέλεια όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο «ενεργειακές κοινότητες και άλλες διατάξεις» και η τροπολογία για το Ειδικό Τιμολόγιο Ρεύματος στη Δυτική Μακεδονία, απαντώντας στον Τομεάρχη Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Σκρέκα, τόνισε:

«Αμφισβητήσατε την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας στο φυσικό αέριο,επιτρέψτε μου να διορθώσω και εδώ τα θέματα. Μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του TAP το 2019, έχει συμφωνηθεί με τον TAP να υπάρξουν δύο έξοδοι διανομής για παροχή φυσικού αερίου. Δύο έξοδοι.Τα σημεία αυτά είναι ένα κοντά στην Πτολεμαΐδα και ένα κοντά στην Καστοριά. Το έργο θα γίνει από τη ΔΕΔΑ με επιπλέον δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η ΔΕΔΑ θα συμβάλλει με 12,6 εκ ευρώ. Έχει συμφωνηθεί η επέκταση του λεργου στην περιοχή, έχει γίνει cost benefit analysis (ανάλυση κόστους-οφέλους) έχουν δεσμευθεί πόροι απ το ΕΣΠΑ, απ το ΠΔΕ  12,6 εκ ευρώ, κάτι έχει δεσμεύσει και ο Περιφερειάρχης.

Όταν αρχίσει να λειτουργεί ο TAP, στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι με πρώτη προτεραιότητα την Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και την Κοζάνη. Συνεπώς νομίζω ότι και στο θέμα του φυσικού αερίου η Περιφέρεια θα αποκτήσει πρόσβαση.»

skrekas-karypidis-stathakis-maniatis-gkara
Βουλή – Κώστας Σκρέκας, Θόδωρος Καρυπίδης, ΓΙώργος Σταθάκης, Γιάννης Μανιάτης, Νατάσα Γκαρά

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria