Financial Times: Ρεκόρ δεκαετίας τα ελληνικά ομόλογα – Για πρώτη φορά από το 2009 κάτω από 5% - OlaDeka

Financial Times: Ρεκόρ δεκαετίας τα ελληνικά ομόλογα – Για πρώτη φορά από το 2009 κάτω από 5%

Το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται μετά τη συμφωνία που έκλεισε η χώρα με τους διεθνείς πιστωτές της για τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες χρειάζονται για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πρόγραμμα χρηματοδότησης», αναφέρει δημοσίευμα των «Financial Times», με τίτλο: «Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κάτω από το 5% για πρώτη φορά από το 2009».

«Τα ελληνικά ομόλογα έκαναν δυνατό ράλι σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου αναφοράς να υποχωρεί 0,539 της ποσοστιαίας μονάδας στο 4,775%. Η αγορά των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είναι πολύ μικρή, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους έχουν η ΕΕ και το ΔΝΤ. Ωστόσο, οι αποδόσεις λειτουργούν ως χρήσιμος δείκτης της αισιοδοξίας των επενδυτών για την οικονομία της χώρας», σημειώνει το δημοσίευμα των «Financial Times».

«Οι αποδόσεις δεν έχουν κλείσει κάτω από το 5% από το 2009. Η κατάσταση της χώρας βελτιώνεται δραστικά τα τελευταία λίγα χρόνια», αναφέρει το δημοσίευμα. «Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) έμεινε ουσιαστικά σταθερό σε ετήσια βάση από το 2014 έως το 2016, μετά από πέντε χρόνια μεγάλης συρρίκνωσης, με τη μεγαλύτερη πτώση 9,1% να σημειώνεται το 2011. Οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ εκτιμούν ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει στο 1,4% φέτος και θα αυξηθεί στο 2,3% το επόμενο έτος», επισημαίνεται.

«Η είδηση το Σαββατοκύριακο ότι η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, αύξησε τις προσδοκίες ότι θα μπορέσει να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας τον επόμενο Αύγουστο, κάτι που ενίσχυσε περαιτέρω το κλίμα», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria