Τιμοκατάλογος για το κόστος διαβίωσης στη Γερμανία - OlaDeka

Τιμοκατάλογος για το κόστος διαβίωσης στη Γερμανία

Η Γερμανία δεν είναι ακριβή χώρα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το κόστος των ειδών διατροφής, της στέγασης, της ένδυσης, των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, κ.λπ. αντιστοιχεί στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σύγκριση μάλιστα με τις σκανδιναβικές χώρες είναι χαμηλότερο και δεν θα ήταν καθόλου ψέμα, αν αφαιρέσει κανείς το κόστος κατοικίας σε κάποιες πόλεις της Γερμανίας, ότι είναι ακόμη πιο χαμηλό σε σχέση με την Ελλάδα. Τα πάντα κοστίζουν χρήματα: το δωμάτιο στη φοιτητική εστία, η πίτσα στο εστιατόριο, το μπουκάλι μπύρα στη φοιτητική καφετέρια, το βιβλίο για το μάθημα κ.α. Το κόστος ζωής για φοιτητές ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 770 ευρώ μηνιαίως. Υπάρχουν φυσικά διαφορές στις τιμές ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας.

Για να ζήσει και να σπουδάσει κάποιος στο Μόναχο χρειάζεται πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ότι για παράδειγμα στη Λειψία. Γενικότερα οι μικρότερες πόλεις είναι για τους φοιτητές πιο οικονομικές απ’ ότι οι μεγάλες πόλεις. Βέβαια, το πόσα χρήματα ξοδεύει κάποιος εξαρτάται και από τον τρόπο ζωής που επιλέγει. Πάντως στη Γερμανία υπάρχουν για τους φοιτητές μια σειρά από προνόμια όπως π.χ. χαμηλότερες τιμές σε μέσα μαζικής μεταφοράς, θέατρα, μουσεία, όπερες, κινηματογράφους, πισίνες κτλ. Χρειάζεται απλά να δείξει κάποιος τη φοιτητική του ταυτότητα για να μπορεί να έχει τις ανάλογες εκπτώσεις

Ενδεικτικές τιμές για είδη διατροφής, ρουχισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες:

1 καρβέλι ψωμί  από 1,50 έως 3,00 €
1 κιλό μήλα 2,00 €
1 κιλό πατάτες 1,00 €
1 λίτρο γάλα από 0,50 έως 1,00 €
1 μπουκάλι (0,75 lt) μεταλλικό ανθρακούχο νερό (που συνηθίζουν να  πίνουν οι Γερμανοί) 0,30 €
1 πακέτο μακαρόνια  0,60 €

1 καφές σε μία καφετέρια 2,50 €
1 μπουκάλι (0,3 lt) μπύρα σε μία μπυραρία από 2,00 έως  3,00 €

1 εισιτήριο στο κινηματογράφο (μειωμένο) από 4,00 έως 8,00 €
1 εισιτήριο στο θέατρο (μειωμένο) από 6,00 έως 30,00 €
1 εισιτήριο για είσοδο σε μουσείο (μειωμένο) από 2,00 έως 8,00 €

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria