ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - OlaDeka

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

“Δικαιώθηκα μετά την επιμονή μου” δηλώνει στο oladeka.com η Ολυμπία Τελιγιορίδου, αναφορικά με τη σημερινή είδηση της έκτακτης επιχορήγησης για το επίδομα θέρμανσης.

Και εξηγεί ότι δεν είναι μόνο η τοποθέτηση της στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, που έκανε εκτεταμένη αναφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης και την πρώτη ζώνη στην οποία ανήκει η Καστοριά. Υπήρξαν προσωπικές επαφές της ίδιας με την υφυπουργό κ. Παπανάτσιου πριν και μετά την συζήτηση του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης. Νωρίτερα με πρωτοβουλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου είχε σταλεί επιστολή για το ίδιο θέμα, που συνυπέγραψαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Μακεδονίας προς τους κ. Τσακαλώτο, Χουλιαράκη και κ. Παπανάτσιου που ζητούσαν να υπάρξει ρύθμιση για την πρώτη ζώνη για να αντιμετωπιστεί αυτή η “σκιά” για το επίδομα θέρμανσης.

Δείτε την επιστολή:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αίτημα για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

 

Από βουλευτές Δ. Μακεδονίας

Προς: Υπουργό Οικονομικών,  κ. ΕυκλείδηΤσακαλώτο

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών,  κ. Γιώργο Χουλιαράκη

Υφυπουργό Οικονομικών,  κα. Κατερίνα Παπανάτσιου

Κοιν. Υπουργό Επικρατείας,  κ. Χριστόφορο Βερναδάκη

 

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού το επίδομα θέρμανσης εμφανίζεται μειωμένο κατά 50%. Η κάθετη αυτή μείωση θα πλήξει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες στους νομούς μας.

Στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας η περίοδος του χειμώνα ουσιαστικά είναι 8 μήνες. Είναι ίσως δύσκολο για κάποιους στην Αθήνα να το κατανοήσουν αλλά μία επίσημη ενημέρωση από την Μετεωρολογική υπηρεσία μπορεί να πείσει τον οποιοδήποτε.

(Σας παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες για τις πόλεις των Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Σημειώνουμε εδώ πως οι θερμοκρασίες είναι κατά 40% χαμηλότερες στους γύρω ορεινούς όγκους των περιοχών).

Στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας μία μέση οικογένεια το λιγότερο που χρειάζεται είναι περίπου 3000 λίτρα πετρελαίου , για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της, ποσό δυσβάσταχτο στην οικονομική κρίση που ζούμε.

Η μείωση του επιδόματος θέρμανσης θα πλήξει ανυπολόγιστα τις ευπαθείς ομάδες στην περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας  και θα πρέπει να υπάρξει τρόπος ώστε στον προϋπολογισμό να υπάρξουν  επιπλέον 55 εκ. ευρώ για τις ανάγκες του επιδόματος  θέρμανσης, για τις περιοχές που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Θεωρούμε  αναγκαίο να υπάρξει αυτή η διορθωτική κίνηση για αποφύγουμε φαινόμενα   που θα οδηγήσουν τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, να στραφούν σε ανορθολογικούς εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, που είναι ανθυγιεινοί για τους ίδιους, την δημόσια υγεία, αλλά και για το περιβάλλον.

 

Τελιγιορίδου Ολυμπία,  Βουλευτής Καστοριάς

Δημητριάδης Δημήτρης,  Βουλευτής Κοζάνης

Μουμουλίδης Θέμης,  Βουλευτής Κοζάνης

Θεοφύλακτος Γιάννης,  Βουλευτής Κοζάνης

Ντζιμάνης Γιώργος,  Βουλευτής Κοζάνης

Μπλιάγας Χρήστος,  Βουλευτής Γρεβενών

Σέλτσας Κώστας,  Βουλευτής Φλώρινας

 

Δείτε την αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στο ζήτημα του επιδόματος θέρμανσης κατά την ομιλία της στη βουλή για τον προϋπολογισμό στο 4:25 :

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria