Παπαδημούλης από Κοζάνη: Η προηγούμενη κυβέρνηση και περιφέρεια δεν έκαναν τίποτα για αέριο στη Δ. Μακεδονία. Το έκανε ο Καρυπίδης που έβαλε Καστοριά και Άργος Ορ. στον σχεδιασμό! - OlaDeka

Παπαδημούλης από Κοζάνη: Η προηγούμενη κυβέρνηση και περιφέρεια δεν έκαναν τίποτα για αέριο στη Δ. Μακεδονία. Το έκανε ο Καρυπίδης που έβαλε Καστοριά και Άργος Ορ. στον σχεδιασμό!

ΕΣΦΑΞΕ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ – ΤΩΡΑ…ΑΥΤΟΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΝΤΑΙ

Επειδή δεν προκαλεί έκπληξη η συνεχής αξιολύπητη προσπάθεια κάποιων πονηρών, σοβαροφανών (μολονότι καθόλου σοβαρών) και κατά φαντασία μεγαλοσχημόνων να παρουσιάσουν το άσπρο για μαύρο, δεν θα σχολιάσουμε ούτε με μία λέξη τις συνήθεις πρακτικές παρά μόνο θα δημοσιεύσουμε αυτούσιες τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη:

«Είναι σημαντικό κύριε περιφερειάρχη ότι με την δική σας συμμετοχή η Δυτική Μακεδονία μπαίνει σε αυτόν τον χάρτη και σε αυτό το πλάνο, είναι ευθύνη προηγούμενων διοικήσεων, κυβερνήσεων και περιφερειών ότι δεν υπήρχε η Δυτική Μακεδονία σε αυτό, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, το θέμα είναι να ανεβάσουμε ταχύτητα. (σ.σ. ο κ. Παπαδημούλης αναφέρεται στον σχεδιασμό για τη μεταλιγνιτική εποχή)

Το ίδιο ισχύει και για τα θέματα του φυσικού αερίου. Όταν πρωτοήρθε το θέμα του TAP, δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για δίκτυα που να συνδέουν τον αγωγό με τις πόλεις και τις περιοχές από τις οποίες περνάει. Το θυμάμαι γιατί ήμουν στη βουλή το 11, και απλώς περνούσε (σ.σ. ο αγωγός θα έκανε απλή διέλευση). Έγιναν κάποια βήματα, υπό την πίεση των τοπικών κοινωνιών κτλ. αλλά θέλω να πω ότι η δική σας περιφερειακή διοίκηση, όχι απλώς συνέχισε αυτά τα βήματα αλλά τα ενίσχυσε με την ένταξη και της Καστοριάς και του Άργους Ορεστικού τελευταία, γιατί η προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση και μένα μ αρέσει να τα λέω τα πράγματα όπως είναι, και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τα είχε φροντίσει αυτ΄τα πράγματα.

Κάποιος χθες στην Καστοριά, ένας, σε μια συνέντευξη τύπου που έδωσα, ισχυρίστηκε ότι ο Παπαδημούλης λέει, έδωσε χαστούκι στον Καρυπίδη (!) για τα θέματα του φυσικού αερίου…

Λοιπόν, εγώ δεν συνηθίζω να δίνω χαστούκια, αλλά θέλω να δώσω εύσημα σε σας γιατί ξέρω τις ενέργειες που κάνατε για να μπει η Καστοριά και το Άργος Ορεστικό στο σχεδιασμό για το φυσικό αέριο, και τυχαίνει να ξέρω και λίγο παραπάνω απ ότι ξέρει συνήθως ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για έναν πάρα πολύ απλό λόγο, εγώ από το 1980 ‘έως το 2004 που εκλέχθηκα στην Ευρωβουλή για πρώτη φορά δούλεψα ως μηχανικός και διευθυντικό στέλεχος στα θέματα του φυσικού αερίου και έτσι τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΔΑ – ο κ. Θόδωρος Τερζόπουλος, ο κ. Κώστας Διονυσόπουλος) είναι παλιοί μου συνάδελφοι ή και τεχνολογικά ας πούμε «παιδιά μου». Και άρα ξέρω, δηλαδή δεν χρειαζόταν να πάρω τα χαρτιά της αλληλογραφίας ούτε από το υπουργείο ενέργειας και περιβάλλοντος, ούτε από την ΔΕΔΑ γνωρίζω πολύ καλά.

Και πιστεύω ότι η ανάπτυξη αυτού του δικτύου φυσικού αερίου και όχι απλώς ο TAP – και ο TAP από μόνος του είναι σημαντικός-, αλλά η ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου μπορεί να δώσει σημαντικά οφέλη στην περιοχή όχι μόνο με θέσεις εργασίας, αλλά με μία φθηνότερη μορφή ενέργειας πιο καθαρή που μπορεί να βοηθήσει και την ΔΕΗ και την Περιφέρεια σε αυτό το σχέδιο μετάβασης και μπορεί να δώσει επίσης στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις μια μορφή ενέργειας κατάλληλη και πιο οικονομική από επιλογές που γίνονται σήμερα, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε μια περιοχή, που έχει κρύα και που οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά ξοδεύουν πολύ ενέργεια.

Επίσης αυτό που ήθελα να πω είναι ότι είμαι μέλος της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Ευρωκοινοβούλιο εκτός της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων. Άρα θα ήθελα αυτή η επικοινωνία μας να μην είναι ευκαιριακή, αλλά να είναι αφετηρία μιας μονιμότερης συνεργασίας και σε όποια θέματα του περιφερειακού σχεδιασμού της Δυτ. Μακεδονίας θεωρείτε σημαντικά, να με κρατάτε ενήμερο έτσι ώστε και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις και τις επικοινωνίες και τις επαφές που έχω στο επίπεδο και του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν και του συμβουλίου να βοηθώ όσο μπορώ τ άδικα σας αιτήματα»

Δείτε και ΕΔΩ τι λέει η ΔΕΔΑ για το ποιος ΔΕΝ έβαλε την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο δίκτυο φυσικού αερίου και ποιος ενήργησε για να ενταχθούμε και να πάρουμε φυσικό αέριο στα σπίτια μας…

papad-karyp

 

papadimoulis-karypidis-kozani

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria