Παίρνει μπρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός - OlaDeka

Παίρνει μπρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Με την πρώτη διμερή διαπραγμάτευση εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ τράπεζας και επιχείρησης να ολοκληρώνεται με επιτυχία, το 2018 αναμένεται να αποτελέσει το έτος όπου θα τεθεί σε εκτεταμένη ισχύ.

Τον χορό των… συμβιβασμών άνοιξε η Eurobank, με την επιτυχημένη διμερή διαπραγμάτευση με ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο είχε δύο δάνεια συνολικού υπολοίπου περίπου 26.500 ευρώ.

Ρυθμίστηκε το ένα δάνειο του οφειλέτη 24.000 ευρώ με επιμήκυνση διάρκειας 116 μηνών (από 62 μήνες) και μείωση επιτοκίου από 4,23% σε 4,10%. Το υπόλοιπο ποσό, ύψους 2.500 ευρώ, ήταν ήδη ενήμερο και επιδοτούμενο από το ΕΤΕΑΝ και δεν υπήρξε  κούρεμα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ακόμη μια τράπεζα θα ακολουθήσει το μονοπάτι της εφαρμογής των εξωδικαστικών συμβιβασμών πριν το τέλος του χρόνου και το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί και να εφαρμοστεί από όλες τις τράπεζες με το ξεκίνημα του 2018. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα από τις τράπεζες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με «κούρεμα» έως 85% προσαυξήσεις και ως 95% σε πρόστιμα και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού μέχρι 120 δόσεις.

Επίσης, προβλέπεται μια διαδικασία εξπρές χωρίς να απαιτείται μελέτης βιωσιμότητας. Για να ενταχθεί μια επιχείρηση με ληξιπρόθεσμες οφειλές από 20.000-50.000 ευρώ στην απλοποιημένη εξπρές διαδικασία θα πρέπει να έχει θετικό ΕBITDA την τελευταία χρονιά πριν από την αίτηση ή θετικό EBITDA δύο έτη κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας πριν την αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria