Ο ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι οι τράπεζες είναι καταδικασμένες να εξαφανιστούν! - OlaDeka

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι οι τράπεζες είναι καταδικασμένες να εξαφανιστούν!

Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί παγκοσμίως γύρω από το bitcoin, αλλά και την φρενίτιδα που έχει καταλάβει τα μέσα ενημέρωσης πρόσφατα, λές και ξαφνικά το bitcoin ξεφύτρωσε από το πουθενά (…), λογικό είναι και οι πολιτικοί να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δημοσίως.

Ο λόγος λοιπόν για τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους στην καντίνα του ισραηλινού κοινοβουλίου, ανάμεσα σε άλλα, του ζητήθηκε να δώσει την συμβουλή του στο εάν ένας ιδιώτης θα έπρεπε να επενδύσει στο bitcoin ή όχι. Και απάντησε με μιά ερώτηση: “Κατ’ αρχήν, γιατί δεν πουλάμε χρήματα; Γιατί όχι;” και συνέχισε:

“Ο λόγος που δεν μπορείτε να πουλήσετε χρήματα είναι ότι ανησυχείτε και θέλετε να υπάρχει ένας τρίτος που θα εγγυηθεί την συναλλαγή και θα διαχειριστεί τους ενδεχόμενους κινδύνους. Να εμποδίσει τις κλοπές και όλα τα σχετικά. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης των τραπεζών. Είναι οι τράπεζες καταδικασμένες να εξαφανιστούν; Η απάντηση είναι ναί! Αυτό θα γίνει αύριο ή θα γίνει μέσω τοτυ bitcoin; Αυτό είναι ένα ερώτημα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι αυτό που μόλις είπα είναι και η αιτία της ανόδου του bitcoin.”

Σε επόμενη ερώτηση σχετική με την τρέχουσα ανταλλακτική αξία του bitcoin, o κ. Νετανιάχου απάντησε ότι “δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να συνεχίσει έτσι, δεν είναι πιθανό”

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, είναι απόφοιτος του MIT και πριν ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, δούλεψε σαν οικονομικός σύμβουλος για το Boston Consulting Group.

Όπως και σε άλλα μέρη του πολύχρωμου κόσμου μας, έτσι και στο Ισραήλ τα μέσα ενημέρωσης έχουν ‘αφηνιάσει’ τις τελευταίες εβδομάδες, αφιερώνοντας εκτενή ρεπορτάζ για τις τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο του bitcoin, καθώς και για την πορεία της αξίας του στα διεθνή ανταλλακτήρια. Επίσης καλύπτουν τις ιστορίες ανθρώπων που έγιναν εκατομμυριούχοι -λόγω bitcoin-, ενώ συνηθισμένο θέμα είναι και η παρουσίαση των ουρών που σχηματίζονται μπροστά από τα bitcoin ATM που βρίσκονται στο Τελ Αβίβ.

Μέσα λοιπόν σε αυτό το κλίμα, αναμένεται και η παρουσίαση του νέου πλαισίου που θα εφαρμοστεί για τις Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων (ICO) από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria