ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ: «Εάν υπάρξουν παραιτήσεις θα γίνουν τοπικές εκλογές. Θα συμμετέχει η κοινωνία σε αυτές;» - OlaDeka

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ: «Εάν υπάρξουν παραιτήσεις θα γίνουν τοπικές εκλογές. Θα συμμετέχει η κοινωνία σε αυτές;»

«Εάν δημιουργήσουμε εμείς θεσμικό κενό, το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να το διαχειριστεί ούτε ένας διορισμένος, ούτε ένας ανώτατος δημόσιος υπάλληλος, ούτε καμία κυβέρνηση. Κρατήστε το αυτό»

Με σύνθημα «η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό. Δεν πωλείται. Δεν ιδιωτικοποιείται» κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πώληση των πλέον σύγχρονων ατμοηλεκτρικών σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Παρόν στην κινητοποίηση και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ.Θεόκλητος υποστηρίζοντας το δίκαιο, όπως είπε, αίτημα όλων για δημόσια ΔΕΗ και ενέργεια. Για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης επανέλαβε την πρόθεση του ιδίου και των περιφερειακών συμβούλων για παραίτηση από το αξίώμα τους δημιουργώντας όπως είπε «θεσμικό πρόβλημα εάν πωληθούν λιγνιτικές μονάδες και ορυχεία τής ΔΕΗ».

Υπογράμμισε δε ακόμα ότι θα μπορούσαν οι πολίτες της δυτικής Μακεδονίας να μην λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, καλώντας τους όλους να μείνουν ενωμένοι μέχρι το τέλος.Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε πως «Εάν προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε λίγο καιρό θα μιλάμε για την δημιουργία περιοχών στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη που θα μοιάζουν σαν αυτές στο Μαντούδι της Εύβοιας».

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Εάν δημιουργήσουμε εμείς θεσμικό κενό, το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να το διαχειριστεί ούτε ένας διορισμένος, ούτε ένας ανώτατος δημόσιος υπάλληλος, ούτε καμία κυβέρνηση. Κρατήστε το αυτό.

Όπως επίσης δεν μπορούν να εξελίσσονται και τα έργα των δήμων. Θα προκληθούν εκλογές αν υπάρξουν παραιτήσεις. Θα συμμετέχει η κοινωνία σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είτε στην Περιφέρεια είτε στους Δήμους; Άρα εάν θέλουμε να χουμε καθαρή άποψη και καθαρές κουβέντες, και αν αισθανόμαστε ότι υπηρετούμε τα δίκαια πρωτίστως των κοινωνιών των ενεργειακών περιοχών, πρέπει αυτό που έχουμε ως δύναμη να το πάμε μέχρι τέλους.

Και επαναλαμβάνω ξεκάθαρα, σε ότι μας αφορά, που είναι και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εμείς σύσσωμα θα παραιτηθούμε, εάν υπάρξει και ένα ιδιωτικό συμφέρον εάν πουληθεί και μισή μονάδα της ΔΕΗ, διότι εμείς χαλιά στα συμφέροντα δεν στρώνουμε, όχι άλλα εδώ άλλα αλλού, όχι εδώ με την σημαία και στα κόμματα άλλα! Καθαρές κουβέντες, και σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

Να είστε καλά, καλούς αγώνες και με τη νίκη!»

Ρεπορτάζ φωτο και video, oladeka.com και ΕΡΤ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria