«ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…» - OlaDeka

«ΚΑΙ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…»

Για μια ακόμα φορά το ίδιο θέαμα… Μια ψυχή που δεν φταίει δηλητηριασμένη στην άκρη του δρόμου της πολιτισμένης μας πόλης

Ένα ακόμα έγκλημα χωρίς τιμωρία …  «Αλλά δε βαριέσαι ένα αδέσποτο ήταν …» θα πουν οι περισσότεροι ή  κάποιοι πιο ευαίσθητοι «κρίμα το ζωντανό» ή οι πιο φιλόζωοι θα βρίζουν και θα απειλούν τον εγκληματία πως θα του δώσουν φόλα να φαει αν τον πιάσουν.

Κοιτάζω τον κόσμο γύρω μου και μελαγχολώ . Τι χρειάζεται πια ακόμα για να ταραχτούμε σαν κοινωνία; Ίσως καταλάθος να βάλει κάποιο παιδάκι στο στόμα του το δηλητήριο για να ευαισθητοποιηθούμε;  Ε Ναι τότε θα ταραχτούμε , θα έρθουν τα κανάλια , θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο , θ ανάψουμε κεράκια στην πλατεία για το αθώο θύμα.

Το θέμα με τα συγκεκριμένα σκυλάκια στην Χλόη έχει μεγάλη Ιστορία. Η μαμά σκύλα είναι στην περιοχή ήσυχη και φιλική εδώ και δυο περίπου χρόνια. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τον δήμο για να γινει στείρωση από πέρσι τον Μάιο. Ο δήμος ανταποκρίθηκε , έστειλε κάποιον και την πήρε για στείρωση όμως σε μια μέρα η σκύλα είχε γυρίσει πισω χωρίς ίχνος επέμβασης. (ο συνεπέστατος αυτός κύριος άπλα την πήγε παραπέρα και την παράτησε  πετώντας εύκολα από πάνω του το «πρόβλημα» . Ελπίζω να μην πληρώθηκε κι ολας για την στείρωση… ή μήπως αυτή ήταν η οδηγία από τον δημο;;;;)  Λίγες μέρες μετά η σκυλίτσα έμεινε έγκυος και  έκανε 3 όμορφα κουταβάκια. Από τότε μένουν όλα εκεί στην γειτονιά. Ο δήμος έχει ενημερωθεί καθώς και η φιλοζωική της Καστοριάς όμως καμία κινήσει καμία ενέργεια. Φυσικά …άλλωστε αργούν οι εκλογές . Ποιος ασχολείται με τα παλιόσκυλα. Τόσα σπουδαία θέματα έχουν να λύσουν.

Φωτογραφία απο το Καλοκαίρι
Φωτογραφία απο το Καλοκαίρι

Σήμερα όμως το έγκλημα έγινε  και ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Κατηγορούμε  τον δήμο Καστοριάς και όποιον εμπλέχθηκε στην υπόθεση ως ηθικό αυτουργό αυτού του εγκλήματος. Αν η στείρωση είχε γίνει τώρα τα παιδιά μας δεν θ αντίκριζαν το πρωί αυτό το θέαμα με λυγμούς. Μια ψυχή που δεν έφταιγε τίποτα δεν θα πέθαινε μέσα σε σπασμούς. Τα αδέλφια του και η μητέρα του περιμένουν πιο πέρα την σειρά τους. Εγκληματίες , παλιανθρώπους να ρίξουν δηλητήριο άλλωστε διαθέτουμε αυτό έχει αποδειχθεί…  Ανθρώπους να ενδιαφερθούν και να ενεργήσουν σαν άνθρωποι άραγε διαθέτει αυτή η πόλη;;;

“Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα”

Μαχάτμα Γκάντι

                                                                                Βασίλης Κοκκότης

                                                                                Μίλτος Αντωνιάδης

                                                                                   Χλόη Καστοριά

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria