Αγγελής: «Ευχαριστώ τον Θόδωρο Καρυπίδη για την άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημα μου για παρουσία του στο δημ. Συμβ. σχετικά με το φυσικό αέριο» - OlaDeka

Αγγελής: «Ευχαριστώ τον Θόδωρο Καρυπίδη για την άμεση θετική ανταπόκριση στο αίτημα μου για παρουσία του στο δημ. Συμβ. σχετικά με το φυσικό αέριο»

ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ oladeka.com θα έρθουν Καρυπίδης, Τερζόπουλος και ίσως και ο Γιώργος Σταθάκης

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για την άμεση ανταπόκριση στην επιστολή που του απέστειλα, ζητώντας του να παραβρεθεί σε δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας για να προσδιορίσουμε το χρονοδιάγραμμα και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Καστοριά. Ο κ. Περιφερειάρχης, όχι μόνο ανταποκρίθηκε άμεσα θετικά, αλλά μου τηλεφώνησε τρεις μέρες μετά την αποστολή του αιτήματος μου από τα γραφεία της ΔΕΔΑ και μου ανακοίνωσε την θετική απάντηση και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ κ. Τερζόπουλου στο ίδιο αίτημα επίσκεψης στην Καστοριά,  με τον οποίο επίσης συνομίλησα την ίδια στιγμή τηλεφωνικώς και μου επιβεβαίωσε τα όσα μου ανέφερε και ο κ. Καρυπίδης. Είναι ακόμα μία θετική εξέλιξη στην οποία συνέβαλε ο Περιφερειάρχης».

Αυτά δήλωσε σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 ο Δήμαρχος Καστοριάς στο oladeka.com που από τις 8 Δεκεμβρίου έχει δημοσιεύσει όλο το ιστορικό της αποδοχής Καρυπίδη, Τερζόπουλου και ίσως και του Υπουργού ενέργειας για ενημερωτική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς σχετικά με το θέμα της έλευσης φυσικού αερίου στην Καστοριά.

Αυτό δεν ήταν –Ω, της εκπλήξεως!- αρκετό για τους συνήθεις «ανήξερους» και για αυτό τους δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία για να «ενημερωθούν» σχετικά με ΟΛΗ την αλήθεια, χωρίς να στηρίζονται σε αποσπασματικά τσιτάτα και δήθεν «αποκαλύψεις» που αποδεικνύονται «κάρβουνο» ακόμη και με τη λογική ενός νηπίου:

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Καστοριάς στέλνει επιστολή στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχα,

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Καστοριάς δέχθηκε καταγγελίες από μεμονωμένους δημότες, συλλογικούς φορείς και Μ.Μ.Ε., για την απουσία της Καστοριάς από τον προτεινόμενο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ. Οι αντιδράσεις αυτές έγιναν αντικείμενο συζήτησης κατά την 31η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς στις 4/12/2017.

Παρακαλούμε, μετά από αυτό το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί και αφού προσδιορίσετε ο ίδιος την ημερομηνία σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς (λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεών σας), να παραστείτε επισήμως ώστε να προσδιορισθεί καθαρά η προοπτική και το χρονοδιάγραμμα έλευσης του φυσικού αερίου στον Δήμο Καστοριάς.
Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Καστοριάς

Ανέστης Αγγελής»

Άμεσα ο Θόδωρος Καρυπίδης του τηλεφωνεί και του επαναλαμβάνει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει καμία απουσία της Καστοριάς από τον προτεινόμενο σχεδιασμό της ΔΕΔΑ αλλά ότι σε λίγες μέρες θα τον ειδοποιήσει από την έδρα της ΔΕΔΑ την οποία επρόκειτο να επισκεφτεί, για να τον ενημερώσει σχετικά με την παρουσία των υπευθύνων του φορέα σε δημοτικό συμβούλιο στην Καστοριά κατά το οποίο θα αναφερθούν όλες οι λεπτομέρειες για τον προαναφερθέντα σχεδιασμό και την συμμετοχή σε αυτόν της Καστοριάς.

Έτσι ακριβώς και έγινε. Την Παρασκευή 8 (μετά από τρεις μέρες) ο Περιφερειάρχης καλεί τηλεφωνικά τον κ. Αγγελή και του λέει:

«Δήμαρχε βρίσκομαι στην ΔΕΔΑ και σου αναφέρω ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ και εγώ προσωπικά θα μπορούμε να συμμετάσχουμε σε δημοτικό συμβούλιο στην Καστοριά μετά τις 15 Ιανουαρίου για να σας ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια για το συγκεκριμένο θέμα.  Πάρε τώρα και τον κύριο Τερζόπουλο για να σου τα πει και ο ίδιος.»

Μετά από αυτό ο Δήμαρχος Καστοριάς ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και άκουσε από το τηλέφωνο τα ίδια από τον Δ/Σ της ΔΕΔΑ κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο.

Στη συνέχεια της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Καρυπίδη – Σταθάκη στο Υπουργείο Ενέργειας και μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο Υπουργός συμφώνησε να παραστεί και ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς εκτός και αν έκτακτες ή σοβαρότερες υποχρεώσεις δεν του το επιτρέψουν. Ο Θόδωρος Καρυπίδης τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου παραβρέθηκε στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα στην εκδήλωση «Coal Regions in Transition Platform» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Στρασβούργο με στόχο την υποστήριξη των περιφερειών άνθρακα στην διαδικασία μετάβασης τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή.

Εκεί υπενθυμίζει στον κ. Σταθάκη ο οποίος παραβρίσκεται επίσης στην σημαντική αυτή εκδήλωση, το αίτημα της επίσκεψης του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς. Ο Γιώργος Σταθάκης απαντά και πάλι ότι αν δεν υπάρξει «ανωτέρα βία» λόγω σοβαρότερων υποχρεώσεων, με χαρά θα έρθει στην Καστοριά και θα παραβρεθεί στο δημοτικό Συμβούλιο για την ενημερωτική συζήτηση σχετικά με το θέμα της σύνδεσης περιοχής με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Άρα το μόνο που μένει είναι η οριστικοποίηση της ημερομηνίας για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

kar-stras
Ο Θόδωρος Καρυπίδης τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου παραβρέθηκε στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα στην εκδήλωση «Coal Regions in Transition Platform» που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Στρασβούργο με στόχο την υποστήριξη των περιφερειών άνθρακα στην διαδικασία μετάβασης τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή.
stathakis
Στο Στρασβούργο ο Θόδωρος Καρυπίδης υπενθυμίζει στον κ. Σταθάκη ο οποίος παραβρίσκεται επίσης στην σημαντική αυτή εκδήλωση, το αίτημα της επίσκεψης του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria