Δεύτερο τροχαίο με αρκούδα στο ίδιο σημείο μέσα σε 24 ώρες - OlaDeka

Δεύτερο τροχαίο με αρκούδα στο ίδιο σημείο μέσα σε 24 ώρες

ΝΕΚΡΗ Η ΑΡΚΟΥΔΑ – Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ – ΤΟ ΙΧ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

Και δεύτερο θανατηφόρο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017 στην Εγνατία Οδό, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το σημείο όπου μία ημέρα πριν σκοτώθηκε άλλη αρκούδα από φορτηγό! Το περιστατικό συνέβη στον κύριο οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού, κοντά στη Σιάτιστα Κοζάνης. Το άτυχο ζώο, ενήλικο θηλυκό βάρους 100κ. περίπου, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα και πέθανε ακαριαία. Ευτυχώς, η υγεία του οδηγού δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό του καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Τροχαία Κοζάνης έσπευσε αμέσως στο σημείο και ειδοποίησε τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Εκτός από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο του Δασαρχείου Τσοτυλίου καθώς και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Εγνατίας Οδού.
Το νέο αυτό περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη παρέμβασης με έργα περίφραξης που θα αποτρέπουν την είσοδο μεγάλων θηλαστικών στον οδικό άξονα, όπως έχει γίνει σε άλλα σημεία της Εγνατίας Οδού, με παράλληλη λήψη μέτρων για την ασφαλή διάσχιση του αυτοκινητόδρομου από την άγρια πανίδα.
Πρόκειται για την 6η αρκούδα που σκοτώνεται στο εθνικό οδικό δίκτυο μέσα στο 2017 και το 3ο ατύχημα που σημειώνεται σε διάστημα πέντε χρόνων στην ευρύτερη περιοχή Σιάτιστας-Κοζάνης, η οποία γειτνιάζει με τους ορεινούς όγκους του Άσκιου προς τον Βορά και του Βούρινου προς το Νότο, που αποτελούν βιοτόπους της αρκούδας.
Η ταφή του άτυχου ζώου έλαβε χώρα την ίδια μέρα κάτω από την επίβλεψη της Δασικής Υπηρεσίας (Δασαρχείο Τσοτυλίου).
Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνουν έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα σημεία που αποτελούν βιότοπο αρκούδας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες.
arkouda-nekri
ix-troxaio-me--arkouda
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria