«Άγγιξε» τα 20.000 δολάρια το bitcoin! - OlaDeka

«Άγγιξε» τα 20.000 δολάρια το bitcoin!

Η τιμή του bitcoin, του μεγαλύτερου κρυπτογραφημένου νομίσματος κατέγραψε  την Κυριακή νέο ρεκόρ, φθάνοντας τα 19.783 δολάρια για να πέσει μετά κάτω από τα 19.500 δολάρια σύμφωνα με τον CoinDesk Bitcoin Price Index.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών ενώ από την αρχή του έτους το bitcoin καταγράφει ράλι  και σημειώνει αύξηση της τάξης του 1.824%. Μόνο το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε άνοδο 5% ενώ η πορεία αυτή οφείλεται και σε κάποιες θετικές εξελίξεις όπως είναι η χρήση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με bitcoin.

Άλλα κρυπτογραφημένα νομίσματα όπως είναι το Ethereum (ETH), το Bitcoin Cash (BCH) και το Litecoin (LTC) σημειώνουν επίσης άνοδο από 3%-7% μέσα σε 24 ώρες. Ένα ακόμη νόμισμα, λιγότερο γνωστό, το Cardano, κατέγραψε άνοδο πάνω από 90% μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Παρ’ όλα αυτά η ανησυχία για «φούσκα» στα κρυπτονομίσματα εξακολουθεί να υφίσταται. Μάλιστα σε έρευνα της Wall Street Journal, το 96% των οικονομολόγων θεωρεί ότι η άνοδος της τιμής του bitcoin οφείλεται στην δυναμική της τεχνολογίας «blockchain» η οποία προσφέρει ασφάλεια στις διαδικτυακές συναλλαγές.

Χάρη στο Blockchain, κάθε συναλλαγή –γενικότερα, αλληλεπίδραση– μεταξύ δύο μερών αποκτά τη δική του μοναδική «σφραγίδα» στον χώρο και τον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε συναλλαγή αφήνει το «ίχνος» της και μπορεί να ανιχνευτεί, ενώ διασφαλίζεται και η αξιοπιστία των δύο μερών χωρίς να χρειάζονται μεσολαβητές – «εγγυητές» των συναλλαγών, όπως είναι για παράδειγμα η SWIFT.

Τους τελευταίους μήνες, οι τράπεζες και διεθνές αλλά και εγχώριο επίπεδο, έχουν «σκύψει» πάνω από τη νέα τεχνολογία, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις. Προς την κατεύθυνση αυτή, και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διοργανώνουν διαγωνισμούς τεχνολογίας –τα γνωστά hackathons– προκειμένου να προσελκύσουν ταλέντα και καινοτόμες startups που θα τους προσφέρουν την τεχνογνωσία τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria