107η επέτειος Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» - OlaDeka

107η επέτειος Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια»

ΦΛΑΣΙΝΓΚ. Με τιμώμενο πρόσωπο τον Βασίλειο Ζήση και τα χορευτικά νέων να προκαλούν συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνια γιόρτασε τα 107 χρόνια ιδρύσεώς του ο Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» στην χοροεσπερίδα μετά δείπνου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Ο πρόεδρος, Παναγιώτης Συμεωνίδης, σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» αναφέρθηκε στο μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί για πάνω από έναν αιώνα ο σύλλογος των Καστοριέων και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προσέλευση της νέας γενιάς.

«Κάθε χρόνο» είπε, «δίνουμε υποτροφίες σε μαθητές γυμνασίων με καταγωγή από την Καστοριά, ενώ κάνουμε δωρεές στην ιδιαίτερη μας πατρίδα και στην Ομογένεια με πιο πρόσφατη αυτή των 250,000 δολαρίων στο γηροκομείο του Αγίου Μιχαήλ.

Μεταξύ των μελών υπάρχει αγάπη και ομόνοια και αυτό είναι που μας βοηθάει να προοδεύουμε και να προχωράμε μπροστά.

Με τις ομάδες χορού μας να αριθμούν πάνω από 60 παιδιά είμαστε βέβαιοι ότι το μέλλον του συλλόγου μας θα είναι ακόμη πιο λαμπρό και πετυχημένο».

Ο Βασίλειος Ζήσης, τιμώμενο πρόσωπο και πρόεδρος του συλλόγου την περίοδο 2012 -2016, εξέφρασε μέσω «Ε.Κ.» θερμές ευχαριστίες για την τιμητική διάκριση που του έγινε και ευχήθηκε στον σύλλογο να συνεχίσει το έργο της προσφοράς για πολλά ακόμα χρόνια.

«Υπηρετώ» τόνισε, «τον σύλλογο από το 1977 όταν ήρθα από την Καστοριά στην Αμερική για σπουδές. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ότι έχω μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια στη νέα μου πατρίδα που πάντα πρόσφερε βοήθεια, καθοδήγηση και προστασία, ειδικά στη νεολαία.

Οι αξίες της αλληλοβοήθειας, αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς πάνω στις οποίες ιδρύθηκε ο σύλλογος πριν από 107 χρόνια εξακολουθούν να αποτελούν μέχρι και σήμερα βασική αρχή και προτεραιότητα».

Μέλη του συμβουλίου, από αριστερά, Λεωνίδας Μπίβαλας, Βασίλης Ζήζης, Δημήτρης Λώλης, Ηλίας Πανίδης, Παναγιώτης Συμεωνίδης, Γεώργιος Τζίμας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Ο γιατρός Δημήτρης Λώλης, αντιπρόεδρος του συλλόγου και πρόεδρος του ειδικού ταμείου, τόνισε ότι κύριος σκοπός του ταμείου είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας σε Καστοριανούς σε Ελλάδα και Ομογένεια που έχουν ανάγκη, ενώ συχνά δίνονται δωρεές σε ιδρύματα και οργανισμούς εδώ στην Αμερική.

«Πριν από μία βδομάδα» είπε, «η νεολαία μας έδωσε 5000 δολάρια που συγκέντρωσε από διάφορες εκδηλώσεις στο παιδικό νοσοκομείο St. Mary. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτούς και τους ευχαριστούμε θερμά».

Ο Κώστας Στεργιούλης, δάσκαλος μουσικής και χορού, ανέφερε ότι ο σύλλογος έχει τρία τμήματα, το μικρό με παιδιά ηλικίας 3 εώς 6 χρονών, το μεσαίο από 7 μέχρι 11 χρονών και το μεγάλο που αποτελείται μέχρι και από φοιτητές.

«Κάθε τμήμα» είπε, «έχει 20 με 25 παιδιά με τα μαθήματα χορού να γίνονται κάθε Σάββατο στο κτίριο του συλλόγου στο Μπέισαϊντ από τις 2:30 μέχρι τις 5:30 το απόγευμα».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση οι καλεσμένοι διασκέδασαν και χόρεψαν υπό τους ήχους ζωντανής ελληνικής μουσικής από την «ACOUSTICS ORCHESTRA».

Η μεγάλη ομάδα χορευτικού του συλλόγου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.
Η κατάμεστη αίθουσα στο κέντρο «Terrace on the Park» στην χοροεσπερίδα μετά δείπνου του συλλόγου Καστοριέων. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.
Η κατάμεστη αίθουσα στο κέντρο «Terrace on the Park» στην χοροεσπερίδα μετά δείπνου του συλλόγου Καστοριέων. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

 

Ο Κώστας Στεργιούλης, δάσκαλος μουσικής με την μεσαία ομάδα χορευτικού του συλλόγου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.
Ο Κώστας Στεργιούλης, δάσκαλος μουσικής με την μεσαία ομάδα χορευτικού του συλλόγου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria