«Ταξιδεύουμε για την Υγεία»: Δωρεάν υπηρεσίες υγείας στην Καστοριά - OlaDeka

«Ταξιδεύουμε για την Υγεία»: Δωρεάν υπηρεσίες υγείας στην Καστοριά

O Όμιλος Υγεία στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ταξιδεύουμε για την Υγεία», επισκέφθηκε με ομάδα εθελοντών το Άργος Ορεστικό, νομού Καστοριάς, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.

Συνολικά διενεργήθηκαν περισσότερες από 4000 εξετάσεις σε περίπου 1100 κατοίκους από την ομάδα των εθελοντών των εταιρειών του Ομίλου Υγεία. Η ομάδα αποτελείτο από 31 ιατρούς 16 ειδικοτήτωνκαθώς και 40 εθελοντές από το νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των εταιριών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Οι ειδικότητες των ιατρών που συμμετείχαν ήταν: αγγειοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, γυναικολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, χειρουργοί & χειρουργοί μαστού, πλαστικοί χειρουργοί και ωτορινολαρυγγολόγοι. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, pap-test, υπερηχογραφήματα σώματος και αγγείων, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς και οφθαλμολογικούς ελέγχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαγνώσθηκαν 2 πολύ σοβαρά περιστατικά, τα οποία και διακομισθήκαν άμεσα με το ασθενοφόρο του Ομίλου Υγεία στο νοσοκομείο της Καστοριάς για περαιτέρω νοσηλεία.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Διακομιδή στο νοσοκομείο

Το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» ξεκίνησε το 2013 και σχεδιάστηκε για να καλύψει τις αναγκών των κατοίκων μικρών νησιών και ορεινών κοινοτήτων που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των εργαζομένων του Ομίλου Υγεία, οι οποίοι με εφόδιο τις κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες και τον τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής που διαθέτουν τα νοσοκομεία του Ομίλου, ταξιδεύουν και προσφέρουν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρική μέριμνα και ανθρώπινη φροντίδα.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 8 εθελοντικές εκστρατείες (Λειψοί & Αγαθονήσι, Καρπενήσι, Κάρπαθος, Καλάβρυτα, Καλαμπάκα, Λέρος, Τήλος & Νίσυρος και Άργος Ορεστικό), ενώ  έχουν εξεταστεί περίπου 9730 κάτοικοι και έχουν διενεργηθεί πάνω από 38.000 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ
Προσέλευση κόσμου

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε πως «θέλω και εγώ να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την υπέροχη φιλοξενία στον τόπο τους. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση του Δημάρχου να προσφέρουμε δωρεάν ιατρικές & διαγνωστικές υπηρεσίες σε κατοίκους που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους εθελοντές για τη συγκινητική και εξαιρετική προσφορά τους στην 8η δράση του προγράμματος του Ομίλου Υγεία -Ταξιδεύουμε για την Υγεία. Η Κοινωνική συνεισφορά και Εταιρική υπευθυνότητα του Ομίλου μας εκφράζεται μέσω των δράσεων μας αλλά και με τη συμμετοχή μας στην παγκόσμια εθελοντική πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε., το Οικουμενικό Σύμφωνο / (Global Compact), το οποίο πρόσφατα προσυπογράψαμε και δεσμευόμαστε να τηρούμε και να προωθούμε με συνέπεια και συνέχεια σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Τέλος, θα ήθελα να αφιερώσω αυτήν την εξόρμηση στον εκλιπόντα πρόεδρο του Ομίλου μας, Ανδρέα Βγενόπουλο ο οποίος πέρσι τέτοια εποχή έφυγε τόσο αναπάντεχα από κοντά μας».

ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΑΣΘΕΝΗ copy
Ιατρός με ασθενή

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria