Συνάντηση Τσίπρα με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΑΚΕΛ στην Κύπρο - OlaDeka

Συνάντηση Τσίπρα με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΑΚΕΛ στην Κύπρο

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε στο Μαξίμου τον Σταύρο Μαλά. Δήλωση στήριξης του υποψηφίου εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τον ανεξάρτητο υποψήφιο, υποστηριζόμενο από το ΑΚΕΛ, για την προεδρία της κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Μαλά, συναντήθηκε το Σάββατο το πρωί στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μαλάς χαίρει της υποστήριξης του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που με ανακοίνωσή του, σημειώνει πως στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις  την υποψηφιότητα του.

Συνάντηση με τον  Σταύρο Μαλά είχε όμως και ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις  την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά για τις προσεχείς Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο.

Η θέση μας αυτή είναι γνωστή και την επιβεβαιώνουμε και σήμερα, όπου έχουμε τη χαρά να συναντήσουμε τον Σταύρο Μαλά και να συζητήσουμε για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, ενόψει και των Προεδρικών εκλογών.

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, αποτελεί μια εγγύηση ενότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης  αλλά και το εχέγγυο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση, στη βάση της Διζωνικής  Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπου όλοι και όλες οι κάτοικοι του νησιού, θα ζήσουν σε μια επανενωμένη Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε μια δύσκολη περίοδο για το Ευρωπαϊκό όραμα, όπου από τις συνέπειες της κρίσης παρακολουθούμε την ανάδυση μισαλλόδοξων, ρατσιστικών αντί-ευρωπαϊκών δυνάμεων, η επανένωση του νησιού σε μια Διζωνική Δικοινοτική  Ομοσπονδία θα έστελνε το μήνυμα ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, εργαζόμενοι από κοινού για μια Ευρώπη χωρίς τείχη, μίσος και ρατσισμό, για μια δίκαιη ανάπτυξη μακριά από τις πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόψυχα βρίσκεται στο πλάι του”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria