Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το Σάββατο βλέπει η κυβέρνηση - OlaDeka

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως το Σάββατο βλέπει η κυβέρνηση

«Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) το Σάββατο», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εξερχόμενος των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.

Και σήμερα το κλίμα στις διαπραγματευτείς ήταν θετικό και δόθηκε βάρος στο προσχέδιο του Staff Level Agreement το οποίο έστειλαν οι δανειστές στην κυβέρνηση και στο οποίο έκανε παρατηρήσεις η πλευρά του οικονομικού επιτελείου.

Οι δανειστές αποδέχτηκαν κάποιες από τις παρατηρήσεις, απέρριψαν κάποιες άλλες και το τελικό κείμενο θα κλείσει το Σάββατο. Αύριο Παρασκευή στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης θα βρεθούν τα προνοιακά επιδόματα και η ΔΕΗ .

Στην απογευματινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τα στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM εξετάσθηκε το δημοσιονομικό περιθώριο που προήλθε από την επισκόπηση δαπανών εκ του οποίου 240 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν κοινωνικές δράσεις.

Τα υπολειπόμενα 80 εκατ. ευρώ από την εξοικονόμηση από την επισκόπηση δαπανών μπορεί να καλύψουν το κενό που θα προκύψει από πιθανή αναβολή της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να εγκριθεί από τους θεσμούς το Σάββατο.

Νωρίτερα στη συνάντηση των στελεχών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM με τον υπουργό Δικαιοσύνης εξετάσθηκε το θέμα των πλειστηριασμών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις νομοθετικές αλλαγές που επήλθαν έτσι ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ διαβεβαίωσε για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών και μέσω Ειρηνοδικείων.

Στις διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των δανειστών εξετάσθηκε το ωράριο των φαρμακείων, με τους δανειστές να εμμένουν στη θέση τους για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε να υπάρξουν υποχρεωτικές διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις των φαρμακείων, με ευελιξία σε ορισμένες περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος, όπως οι τουριστικές. Για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων η ελληνική πλευρά ξεκαθάρισε πως δεν διαπραγματεύεται την αλλαγή του πλαισίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria