Προειδοποίησε η NASA και ο Γιάννης Καλλιάνος ότι έρχεται «νέα εποχή παγετώνων» το 2018; - OlaDeka

Προειδοποίησε η NASA και ο Γιάννης Καλλιάνος ότι έρχεται «νέα εποχή παγετώνων» το 2018;

Σύμφωνα με δεκάδες άρθρα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, η NASA προειδοποιεί πως έρχεται καταστροφικός χιονιάς το 2018. Τα τρομολαγνικά δημοσιεύματα εμπλέκουν και τον γνωστό μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Είναι αλήθεια;

  • ΨΕΥΔΕΣ
  • CLIKBAIT
  • ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στο tromaktiko.blogspot.gr, pagelife.grepicnews.infopress-news.grtinaleme.grnewsone.grpatratora.grviralgr.commikroskopio.grfamatzore.com και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Τα δημοσιεύματα τον «επερχόμενο» χιονιά του 2018, κυκλοφορούν και ανακυκλώνονται από ελληνικές ιστοσελίδες, εδώ και πολλούς μήνες και τα οποία είχαμε καταρρίψει με σχετικό άρθρο μας.

Οδεύει η ανθρωπότητα προς μια νέα Εποχή των Παγετώνων;

Εσχάτως, το ίδιο άρθρο ξανακυκλοφόρησε (δείτε εδώ και εδώ) και λίγες ημέρες αργότερα, κάποιοι αποφάσισαν να προσθέσουν το όνομα του κ. Καλλιάνου σε ένα νέο άρθρο με τον ίδιο ισχυρισμό, για να αποκομίσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Εξυπακούεται πως ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ουδέποτε έκανε κάποια δήλωση για επερχόμενο βαρύ χιονιά το 2018. Εξάλλου και τα ίδια τα τρομολαγνικά άρθρα, παρά το γεγονός πως εμπλέκουν το όνομά του στο τίτλο και τον υπότιτλο, δεν φιλοξενούν καμία σχετική του δήλωση για το 2018.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Καλλιάνο και τον ενημερώσαμε για τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν το όνομά του, σε μία ανυπόστατη είδηση. Ο γνωστός μετεωρολόγος, απάντησε μέσω δημόσιας δήλωσης στη σελίδα του στο Facebook.

ΟΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗ NASA

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί σε εκατοντάδες σελίδες στο διαδίκτυο, ένα άρθρο με τίτλο :
« Ποια η προειδοποίηση για χιόνια από Καλλιάνο και NASA το 2018; »

Δυστυχώς αλλά για κάποιο λόγο εμπλέκεται το όνομα μου στο συγκεκριμένο άρθρο και μάλιστα, αν μπει κανείς να το διαβάσει, αναφέρει μια δήλωση μου η οποία έγινε πριν 3-4 ημέρες, όταν ανέφερα ότι η κακοκαιρία με τις καταιγίδες «αποχωρεί» από τη χώρα μας.

Δηλαδή, αυτό που είχα ανακοινώσει για την προηγούμενη κακοκαιρία, το παίρνουν και το βάζουν ως δήλωση μου για κάποιο κατασκευασμένο άρθρο που εμπλέκουν και τη NASA.

Και πείτε μου τώρα εσείς, τι σχέση έχω εγώ με το συγκεκριμένο άρθρο; Γιατί εμπλέκεται το όνομα μου; Προφανώς οι λόγοι είναι γνωστοί. Οι άνθρωποι θέλησαν να μαζέψουν «κλικ» βάζοντας και το όνομα ενός Μετεωρολόγου μέσα στο άρθρο για να τραβήξουν τα βλέμματα.
Η ενημέρωση μου γι’αυτό το γεγονός έγινε από την ομάδα https://www.facebook.com/EllinikaHoaxes/ και τον αρμόδιο διαχειριστή της σελίδας κ. Θάνο Επαχτίτη.

Επιπλέον, δήλωσε στα Ελληνικά Hoaxes τα εξής:

«Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι πρόγνωση καιρού για παραπάνω από 6-8 ημέρες δεν μπορεί να γίνει διότι η διαδικασία αυτή αποκτά χαοτικό χαρακτήρα. Άρα, σε καθαρά επιστημονικό επίπεδο, δεν υφίσταται το να λέμε ότι μετά από τόσους μήνες θα επικρατήσει ένας καιρός συγκεκριμένου τυπου. Υπάρχουν κάποια προγνωστικά μοντέλα που δουλεύουν σε πειραματικό επίπεδο και που μας δίνουν την τάση του καιρού για μετά από 2 η 3 μήνες, όμως σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η NASA ουδέποτε ανακοίνωσε πως επίκεινται ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της μειωμένης ηλιακής δραστηριότητας, ενώ όλα τα ελληνικά δημοσιεύματα, παλιά και καινούργια, βασίζονται σε ραδιοφωνική εκπομπή των Παραπολιτικών, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τις αρχές του 2017.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria