Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης αναλύει όλο το προβληματικό καθεστώς της δομής των βρεφικών - Τι προτείνει - OlaDeka

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης αναλύει όλο το προβληματικό καθεστώς της δομής των βρεφικών – Τι προτείνει

“ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΡΝΗΣΗ – ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ” – ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ του oladeka.com για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους απλήρωτους εργαζόμενους στους βρεφικούς σταθμούς και την επίσχεση εργασίας στην οποία έχουν προβεί αυτοί, σήμερα ακολούθησε δελτίο τύπου – απάντηση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Καστοριάς με τον οποίο επικοινωνήσαμε εκ νέου, αναλύει σήμερα το «προβληματικό» καθεστώς λειτουργίας της δομής των βρεφικών σταθμών, όσον αφορά στην κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων. Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ δεν καλύπτει όλο το ποσό που απαιτείται για την συνολική κάλυψη των εξόδων σε αντίθεση με το αντίστοιχο πρόγραμμα του «Βοήθεια στο σπίτι» που χρηματοδοτεί όλα τα έξοδα.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα προσωπικό πρόβλημα με τους εργαζόμενους αλλά δηλώνει και πάλι ότι ενώ από την πλευρά της κοινωφελούς και του δήμου γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση και παρότι εξασφαλίστηκε η πληρωμή τριών μισθών, οι εργαζόμενοι προτιμούν τον δρόμο της εναντίωσης και της άρνησης.

Από κει και πέρα, ο κ. Ζήσης αναλύει και εξηγεί με λεπτομέρειες, πως λειτουργεί η δομή, γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα, τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι προτίθεται να κάνει ο δήμος Καστοριάς ώστε να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πληροφορία ότι χρωστούμενα έχει και ο δήμος Άργους Ορεστικού σε εργαζόμενους στους εκεί βρεφικούς σταθμούς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria